Szünetelteti működését és alkalmazottai jelentős részét fizetés nélküli szabadságra küldte a Richard Branson által alapított, műholdak fellövésével foglalkozó cég.

A vállalat közölte, hogy március 16-i hatállyal határozatlan időre függesztette fel működését, sorsa pedig a következő hetekben dőlhet el.

A Sky News információi szerint a 75 százalékban tulajdonos Virgin Group szerkezetátalakítással foglalkozó cégekkel dolgozik együtt tervek készítésén arra az esetre, ha nem sikerül a műholdak fellövésével foglalkozó vállalat számára finanszírozást szerezni, és így fizetésképtelenné válna.

A készpénzkiáramlás minimálisra szorítása érdekében a Virgin Orbit szinte az összes dolgozóját ideiglenesen fizetés nélküli szabadságra küldte.

Forrás: Virgin Orbit

A Virgin Orbitot 2017-ben alapította Richard Branson azzal a céllal, hogy egy kiszolgált Boeing 747-400-as szárnya alá szerelt rakétával, nagy magasságból legyen képes a világ bármely pontjáról kisebb műholdak pályára állítására. Amint korábban megírtuk, az idén januárban végrehajtott manőver, amely az első ízben Nagy-Britannia területéről tett  kilövési kísérlet lett volna, nem járt sikerrel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.