Az Egyesült Királyság oltási programjának előrehaladtával a Ryanair arra készül, hogy több ezer járatot indít a nyári időszakban az országból, de Európa többi részén is erősítene a légitársaság.

A Reuters jelentése szerint Michael O’Leary azt mondta, jelentősen megnőtt a kereslet az Egyesült Királyságból és Németországból is az elmúlt időszakban. Utóbbinak ahhoz lehet köze, hogy a kormányzat enyhített például a Baleár-szigetekre irányuló utazási szabályokon, az Egyesült Királyságban pedig már a lakosság 67 százaléka megkapta az oltást.

Az ír fapados összesen 26 új útvonalat jelentett be görög, portugál és spanyol célállomásokra, hetente 400 útvonalon mintegy 2 000 járatot akar teljesíteni.

Ezzel párhuzamosan a légitársaság marketingvezetője a spanyol médiának azt mondta, csak a Spanyolországot érintő járatok száma meghaladja majd a 2500-at hetente.

Fotó: AIRportal.hu

A vezérigazgató becslése szerint az oltási programok a nyári főszezonra már elég jól fognak állni ahhoz, hogy a fő nyaralóhelyek elérhetőek legyenek. Az Egyesült Királyságban a tervek szerint júliusra a teljes felnőtt lakosságot be fogják oltani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emiatt O’Leary azt kérte az utasoktól, ne hallgassanak a brit politikusokra, akik egyelőre nem javasolják a nyaralás tervezgetését.

„Meglepő lenne, ha teljes átoltottságnál jogilag korlátozná a brit kormány az emberek utazását” – fogalmazott O’Leary, hozzátéve: elég nehéz a briteket rábeszélni arra, hogy maradjanak otthon, amikor mindenki megkapta az oltást. Ennek megfelelően júliusban, augusztusban és szeptemberben a fapados a 2019-es szinthez képest 80 százalékos kapacitással tervez, de a Routes Online szerint ez akár 90 százalékra is felmehet.

Michael O’Leary elmondása szerint eddig az időszakig 16 darab Boeing 737-8200-ast vesznek át a gyártótól. Ez a MAX-8 nagyobb befogadóképességű, 200 utas szállítására alkalmas verziója, amelyből eddig csak a Ryanair rendelt.