Egyre több légitársaság vezet be biztosítást a koronavírus idejére, hogy ezzel csalogassa vissza utasait.

A Virgin Atlantic augusztus közepén jelentette be, hogy koronavírusra szóló biztosítást kínál minden repülőjegy mellé, többek között a kórházi költségeket és a karantén költségeit is fedezve, most pedig az emírségekbeli Etihad Airways vezetett be hasonló biztosítást.

Az abu-dzabi székhelyű légitársaság új szolgáltatása a korábban bejelentett wellness-nagykövet program része, és a cég közlése szerint illeszkedik abba a filozófiába, miszerint számukra a dolgozók és utasok jóléte és biztonsága a legfontosabb.

Fotó: Etihad

Miről szól a biztosítás?

A bejelentés szerint utasaiknak egy percig sem kell a pénz miatt aggódniuk, amennyiben utazásuk során elkapják a koronavírust.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A biztosítás 150 000 euróig fedez minden orvosi költséget, és amennyiben valakinek karanténba kell vonulnia, napi 100 euróig fizetik a kiadásokat.

Kinek jár a biztosítás?

Minden Etihad jegy, függetlenül a vásárlás időpontjától, tartalmazza a biztosítást, amennyiben az utazás időtartama szeptember 7. és december 31-e közé esik. A már megvásárolt jegyek tulajdonosainak nem kell semmit csinálniuk, automatikusan részesülnek a szolgáltatásban.

A hosszabb útra, vagy munkavállalási céllal utazóknak viszont fontos információ, hogy a biztosítás kizárólag az utazás első 31 napjára vonatkozik.