Közel 700 milliárd dollárra értékelte a Deloitte a légiközlekedési és hadiipari piacot, 2,7 százalékkal magasabbra, mint egy évvel korábban.

A Farnborough Air Show idején közzétett és az Airways Magazine által szemlézett kimutatás szerint a légiközlekdési és hadiipari gyártói bevételek 685,6 milliárd dollárra rúgtak 2017-ben, ebből az összesített üzemi eredmény 74,2 milliárd dollár volt. Ezekben az iparágakban tavaly 1,9 millióan dolgoztak, 0,4 százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

A teljes iparág növekedési üteme 2,7 százalék volt, kevéssel az egy évvel korábbi, 2,4 százalékos bővülési ütem fölött, de ez nem éri el a világ GDP-jének 3,1 százalékos becsült bővülését. A kereskedelmi gépek piaca ezen belül 1,2 százalékos növekedést produkált 2017-ben az előző évihez viszonyítva, a bevételek 4 milliárd dollárral 323 milliárd dollárra emelkedtek.

Régiókra bontva az Egyesült Államokban 1,3, Európában viszont 3,7 százalék volt a piac bővülési üteme az egy évvel korábbihoz viszonyítva, mivel Európában több új gépet állítottak szolgálatba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A biztonsági kiadások emelkedése miatt a hadiipari piac 3,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és ennek köszönhetően a légiipari gyártóknál 361,5 milliárd dollárnyi megrendelés landolt. Ennek nagyobb része az Egyesült Államok honvédségétől származik, ezért az USA-ban 4,5, Európában pedig 2,6 százalékos volt, bár ez is rendkívül pozitív volt az egy évvel korábbi 0,6 százalékos bővüléshez képest.

Erre az évre a Deloitte 700 milliárd dolláron felüli piaci értéket vár.