A folyamatosan növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatja a kínálat bővítését az Air France, a téli menetrendi időszakban 182 célállomásra repül majd, és 23 új útvonalat nyit. Több járat közlekedik majd az Egyesült Államokba, az ingyenes átfoglalásra március végéig van lehetőség. 

A francia légitársaság a 2021 októbere és 2022 márciusa közötti időszakban azért tudja növelni kínálatát, mert az utazási szabályok enyhülésével folyamatosan emelkedik a kereslet a légiközlekedés iránt. Az Air France ennek köszönhetően 182 célállomásra indíthat el járatokat – adta hírül a légitársaság közleménye.

A hosszútávú hálózatban 87 város repülőtere lesz elérhető, a téli időszakban Párizs–Charles de Gaulle-ról négy új útvonalon közlekednek az Air France repülőgépei: Zanzibárba Nairobin keresztül október 18-tól hetente kétszer, Maszkatba október 31-től, Colombóba és Banjulba november 1-től hetente háromszor lehet eljutni a francia légitársasággal.

Az Air France télen több olyan járatot is újra tud indítani, amelyeket a koronavírus-járvány miatt tavaly le kellett állítania. Port-Louis (Mauritius) hetente hétszer, Fortaleza, Fokváros, Seattle hetente háromszor, Mahé heti kétszer, Hongkong pedig heti egyszer válik újra elérhetővé.

Forrás: Airbus

Miután az Egyesült Államok kormánya bejelentette, hogy várhatóan novembertől újra engedélyezi az oltott turisták belépését, az Air France folyamatosan újabb és újabb járatokkal bővítette kínálatát. Jelenleg 11 repülőtér (New York-JFK, Boston, Washington, Detroit, Atlanta, Chicago, Miami, Houston, Seattle, San Francisco és Los Angeles) szerepel a menetrendben, ezekbe a városokba hetente közel 100 járatot közlekedtet télen a cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jövő év tavaszától a légitársaság várhatóan az olyan népszerű célállomások, mint New York, Los Angeles és Miami felé nagyobb kapacitású repülőgépeket állít forgalomba, ezzel eléri a 2019-ben felkínált kapacitás 90 százalékát. Idén nyáron ez az arány 50 százalék volt.

A francia tengerentúli területek elérése is egyszerűbbé válik, Saint-Martin (St. Maarten) szigetére decembertől már Orly-ról is el lehet jutni heti háromszor, így heti tízre nő a járatok száma. Cayenne, Pointe-a-Pitre, Fort-de-France és Saint-Denis de la Réunion felé szintén mindkét párizsi légikikötőből indulnak járatok.

A Karib-térség jobb elérését szolgálják a Montrealba és New Yorkba induló járatok is, amelyek november végétől hetente kétszer közlekednek.

Bár a légitársaság közleménye erre nem tér ki, Budapest és Párizs (CDG) között a téli menetrend kezdetétől a foglalási rendszer adatai szerint hetente 17 Air France-járat érhető el.

Némely napokon három, más napokon két gép közlekedik a francia és a magyar főváros között, de ebben hétről hétre lehetnek változások.

Forrás: Air France-KLM

Az európai hálózatban a téli időszakban az egyik legfontosabb esemény, hogy forgalomba áll az Air France első Airbus A220-300-as repülőgépe, amelynek első példányát szeptember végén vette át a légitársaság. A 20 százalékkal alacsonyabb fogyasztású és károsanyag-kibocsátású típussal az első időszakban Berlinbe, Madridba, Barcelonába, Milánóba és Velencébe repül majd a légicég, később Bologna, Róma, Lisszabon és Koppenhága kerül fel a célállomások listájára.

Ezzel egyidejűleg az Air France két új várost is elérhetővé tesz: Tenerifére november 1-től, Rovaniemibe december 4-től hetente két-két járat közlekedik majd, a finn város március 5-ig szerepel egyelőre a menetrendben.

Eddig csak a nyári időszakban volt elérhető, idén azonban a téli kínálatban is szerepel Sevilla, Las Palmas, Palma de Mallorca, Tanger, Faro, Dzserba és Krakkó. Berlin október végétól már Orly-ról is elérhető napi egy járattal.

A meghirdetett menetrendben lehetnek változások. Az Air France arra kéri az utasokat, hogy foglalás, valamint utazás előtt ellenőrizzék a belépési és utazási feltételeket az airfrance.traveldoc.aero oldalon.

Mint azt korábban az Air France bejelentette, meghosszabbodik az ingyenes átfoglalás lehetősége, a lefoglalt jegyeket március 31-ig lehet díjmentesen módosítani. Aki nem szeretne utazni, az teljes visszatérítést kérhet.

Az Air France júliusban indította el a Ready To Fly dokumentumellenőrző szolgáltatását, amelynek segítségével az egészségügyi igazolásokat lehet ellenőriztetni, így elkerülhető az utasfelvételi eljárás ezen része. A szolgáltatás ma már 65 repülőtérről és 130 útvonalon érhető el.

A légitársaság egészségvédelmi intézkedéseit legutóbb a Skytrax is elismerte és Covid Kiválósági Díjjal tüntette ki. A repülőgépek fedélzetén kötelező a maszk viselése, a 3 perceként cserélődő levegőt a vírusok 99 százalékát megfogni képes HEPA-szűrők tisztítják, a felületeket pedig folyamatosan fertőtlenítik.