Március 5. és 10. között Olaszországban, a Múzeumok hetén az állami múzeumok, köztük több világhírű kiállítóhely ingyenesen látogatható: még most sem késő benevezni egy last minute itáliai kiruccanásra.

Az olasz kormány minden év márciusában megrendezi a “La Settimana dei Musei”, azaz a Múzeumok hete elnevezésű rendezvényt. Egy héten át teljesen ingyen lehet meglátogatni az ország állami múzeumait, köztük számos olyat, amely egyben a világ leghíresebbje.

Idén március 5. és 10. között így belépődíj nélkül tekinthető meg például a római Colosseum és a Borghese Múzeum, Firenzében az Uffizi Képtár és a Boboli kert, Pompeii rommezője és a Nápolyban található múzeum, valamint az Akadémia Velencében. Ezeken kívül természetesen sok más, felbecsülhetetlen kincseket bemutató tárlat vagy történelmi helyszín válik ingyenessé erre a hétre.

Firenze (Forrás: Unsplash)

Azért arra érdemes felkészülni, hogy ezek a méltán híres múzeumok az év minden napján rengeteg látogatót vonzanak, és bár március még nem számít főszezonnak, az ingyenes tárlatokra rengetegen lesznek kíváncsiak. A legtöbb múzeumban azonban akár előre is lehet jegyet foglalni, ezzel pedig meg lehet úszni az órákig tartó sorban állást.

Az olasz városokban egyébként minden évben 20 napon át ingyen látogathatók a múzeumok, többek között a Múzeumok hetén, március és október között minden hónap első vasárnapján, valamint az intézmény által kiválasztott egyéb napokon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Aki éppen Olaszországban tartózkodik, annak érdemes kihasználnia a lehetőséget, aki viszont teheti, még most is megveheti olcsón a repülőjegyet, last minute szerűen.

Rómába akár 18.380 forintért elrepülhetünk (Wizz Air, március 6-11.), Velence 20 ezer forintért (Ryanair, március 6-13.), Nápoly pedig 19 ezer forintért (Ryanair, március 7-14) érhető el Budapestről.