Spotterkedett a Google Earth műholdképeit készítő műhold, amely a legfrissebb képén lencsevégre kapta a Wizz Air flottájának századik gépét, a speciális festésű, HA-LTD lajstromjelű Airbus A321-est a szlovák-magyar határ közelében.

Az A321-est Esztergomtól északra, még Szlovákia területe felett, a Duna keresztezése előtt, fotózta le a Google műholdképeit készítő szerkezet, ahogy az süllyed a budapesti repülőtérre. A nagy felbontású képre ráközelítve jól kivehető a HA-LTD lajstromjelű gép speciális 100-as festése is.

A Google műholdképein egyébként nem ritka, főleg a repülőterek környékén, hogy le- és felszálló repülőgépekről lehet képeket találni, de a technika fejlődésével egyre élesebb és részletgazdagabb képeket is felfedezhetünk. Ebben az esetben talán a szerencsés napállásnak is köszönhető, hogy a nagyobb feliratok is jól látszódnak a képen.

Feltehetően a képalkotási technológia sajátosságai miatt a fotón fekete fehérben és mögötte picit elmosódottabban színesben is látszik az A321-es.

Zoomolj rá a lenti műholdképen!

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ha meg szeretnéd keresni a Google Mapsen: Nána 943 60, Szlovákia 47.819170, 18.722649

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!