Leállítja hosszútávú járatait az Etihad érdekeltségébe tartozó Air Seychelles a nyári menetrendi időszakban, Airbus A330-asait pedig visszaadja a lízingcégnek. Az ok a folyamatosan erősödő verseny, és stratégiaváltás.

A ch-aviation cikke szerint Jean Weeling-Lee, a társaság vezérigazgatója sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az Air Seychelles igazgatósága és az Etihad is jóváhagyta a koncepcióváltást, amelynek része, hogy a légitársaság beszünteti hosszútávú járatait, hogy fenntartható maradjon a gazdaságos üzemelés.

“A verseny egyre kiélezettebb és 2018-ban sem fog változni a helyzet, mivel egyre több légitársaság indít járatokat a Seychelles-szigetekre. Az új üzleti tervünkkel biztosítható a cég átalakítása, így a jövőben is gazdaságos üzemelés várható” – mondta.

Fotó: Air Seychelles

Az üzemméret karcsúsításnak így áldozatul esett a Mahé és Párizs (CDG), illetve Antananarivo közötti járat, amely április 24-én fog utoljára közlekedni, az Airbus A330-200-asokat pedig a cég visszaadja az Etihadnak, ők pedig a lízingbe adó AerCapnak. A légitársaság már tavaly kénytelen volt a düsseldorfi járatát beszüntetni, ezt a nyitást később a szigetország elnöke stratégiai hibának minősítette.

A változtatások között szerepel még, hogy a szintén az Etihadtól bérelt Airbus A320-asokat is visszaadják az abu-dzabi székhelyű légitársaságnak, és egyelőre meg nem nevezett “következő generációs” gépeket szereznek be 2019-ben. Ezeknek köszönhetően nem csak a szolgáltatási színvonalat tudják majd emelni, de a kapacitást is bővítik, az egységköltségek pedig csökkennek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Seychelles az üzemméret csökkentésével együtt kénytelen lesz néhány dolgozótól is megválni, de pontos számokat egyelőre nem közöltek.