Minden járatát felfüggesztette a Blue Panorama, az olasz légitársaság lapértesülések szerint a legtöbb utasát hazaszállította, a külföldön rekedteket pedig más járatokra foglalta át.

A légitársaság honlapján egyelőre nem tájékoztattak a leállásról, de a járatkereső egyetlen elérhető ajánlatot sem ad.

A Corriere della Sera úgy tudja, fizetésképtelenség áll az ügy hátterében. A járvány miatt jelentősen csökkent az utasforgalom, ezzel együtt a bevételek is, más anyagi segítséget a társaság nem vagy későn kapott, így a hírek szerint már a béreket sem tudja kifizetni.

Fotó: Blue Panorama

A lap szakszervezeti forrásokból arról értesült, hogy az olasz polgári légügyi hivatal (ENAC) már megkezdte a légitársaság üzemelési engedélyeinek visszavonását, bár ezt egyelőre a hatóság nem erősítette meg.

Az 1998 szeptemberében alapított, magánkézben lévő Blue Panorama a járvány előtti évben, 2019-ben nagyjából 1,3 millió utast szállított, ez a járvány alatt 270 ezerre csökkent. Az elmúlt években többször is átszervezték a légitársaságot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mostani tulajdonosa, a Gruppo Uvet 2017-ben vásárolta be magát a cégbe, majd még a pandémia előtt bejelentették, hogy Luke Air néven folytatják, de a brandváltásból hivatalosan annyi lett, hogy a cég honlapján kicserélték a társaság nevét és két A330-ast az új színekre festettek.

A társaságnál mintegy 600-an dolgoznak, a flottát 10 Boeing 737-es és két Airbus A330-as alkotja.

Az Air Italy és az Alitalia után ez a harmadik olasz légitársaság, amely a közelmúltban beszüntette működését, bár nemzeti légitársaság ITA Airways néven újból létezik.