Új szolgáltatást vezet be járatain az Oman Air: felár ellenében lehetővé teszi a turista osztály utasainak, hogy a mellettük lévő helyet üresen tartsák, így biztosítva a megfelelő távolságot a többiektől.

A My Space nevű szolgáltatás igénybevételére a Plusgrade technológiai szolgáltatón keresztül van lehetőség, amely lehetővé teszi az egy-egy járaton fennmaradó helyekre való licitálást. 

Azok az utasok, akik legkorábban 48, legkésőbb 3 órával a járat indulása előtt végrehajtják a check-int, interaktív térképen választhatják ki a kívánt ülőhelyet. Ha a szomszédos ülőhely sem foglalt, lehetőségük adódik megvásárolni azt.

Forrás: Oman Air

Mint megírtuk, nemrég a Lufthansa-csoport fapadosa, a Eurowings vezetett be hasonló programot, ott 18 eurótól lehet blokkolni a középső széket.

Az Oman Air fenntartja a jogot arra, hogy újból szabaddá tegye az ülőhelyet bármilyen kereskedelmi vagy működési okból, ebben az esetben természetesen visszatéríti a szolgáltatás árát az utasnak, vagy a lefoglalt helyéről átültethetik az utast annak érdekében, hogy mégis igénybe vehesse a My Space opciót.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság egyelőre nem közölte, hogy mennyibe kerül az új szolgáltatás, csupán annyi infót osztott meg, hogy az utasnak turista osztályú jeggyel kell rendelkeznie.