Lehívja az utasszállítóból áruszállítóvá alakított Boeing 737-800BCF repülőgépre vonatkozó, tíz példányra szóló opcióját az ír ASL Aviation Holdings.

A csoport 2019-ben a párizsi légiszalonon kötött megállapodást az amerikai gyártóval tíz Boeing 737-800BCF repülőgép kötelező érvényű megrendeléséről, ekkor további tízre szerzett opciót, ezt hívja le most az ASL.

Az első példányt idén januárban az ASL Airlines France, a másodikat pedig a vegyesvállalati formában működő, bangkoki bázisú K-Mile Asia ebben a hónapban vette át. Utóbbi majd áprilisban áll forgalomba az első ilyen típusú gépként Thaiföldön.

További négy gép átalakítása már folyamatban van, amelyekhez még kettő csatlakozik a következő hetekben.

Forrás: ASL Airlines

A Boeing 737-800BCF típus az üzemanyag- felhasználás terén akár 15 százalékkal hatékonyabb a légitársaságnál eddig alkalmazott 737-400SF-ekhez képest, és a szén-dioxid kibocsátásuk is ugyanennyivel alacsonyabb.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új típus 23,9 tonna árut 3750 kilométerre képes szállítani, az ASL Airlines Európában ezzel a típussal az expressz szállítást végző, integrátor cégek számára repül majd járatokat.

Az AIRportal.hu hivatalosan nem megerősített, de több egymástól független forrástól származó információi szerint az írországi székhelyű csoport megszünteti a magyar légitársaságának üzemelését. Úgy tudjuk, a magyar cégnél dolgozó pilótákat másik leányvállalatnál alkalmazzák majd, az ASL Airlines Hungary hat Boeing 737-400SF típusú repülőgépe pedig fokozatosan kikerül a magyar lajstrom nyilvántartásból.