A szokottnál lassabb útlevélkezelésre kell számítaniuk a budapesti repülőtéren a schengeni zónából kilépő, vagy a zónán kívülről Budapestre érkező utasoknak az útlevélkezelő informatikai rendszer átmeneti zavarai miatt. Az üzemeltető az utasok türelmét kérte, a rendszer este 6-ra állt vissza.

A reptér üzemeltetője weboldalán és Facebook-oldalán 14:55-kor magyar és angol nyelvű figyelmeztetést tett közzé az érintett utasoknak.

A rövid közlemény szerint az informatikai rendszer átmeneti zavarai okozzák a tumultust, ugyanakkor az útlevélkezelés folyamatos, csak a szokásosnál lassabb.

FIGYELEM! Tisztelt utasaink! Az útlevél kezelő informatikai rendszer átmeneti zavarai miatt a határátlépés lelassult. Tájékoztatjuk Önöket, hogy az útlevél kezelés folyamatos, de a szokottnál lassabb. Kérjük szíves türelmüket!” – írja a közlemény.

Egy repülőtéren tartózkodó olvasónk már kora délután arra panaszkodott, hogy nagy a tumultus az útlevél-ellenőrzésnél, és a sor a szokásosnál is lassabban halad. Az utasok türelmetlenek, nagy tömeg gyűlt fel, és fülledt a levegő a sorban a beszámolója szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

FRISSÍTÉS: A repülőtér üzemeltetője 17:56-kor azt írta a Facebookon, hogy az útlevél kezelő informatikai rendszer működése ismét zavartalan.