Egyes brit üzemeiben lélegeztetőgépeket gyártana az Airbus, erre az engedélyek hamarosan megérkezhetnek az Egyesült Királyság kormányzatától.

A The Guardian szerint az Airbus mellett a Dyson és több másik cég is felajánlotta a kapacitásait, a gyártás a következő héten indulhat el, miután véglegesítették a terveket.

A felajánlás a Ventilator Challenge UK kezdeményezésen keresztül érkezett, a többek közt neves nagyvállalatokból álló csoport 30 ezer lélegeztetőgépet szeretne gyártani. A Dyson teljesen új készüléket tervezne, az Airbus a már meglévő modelleknek adna plusz gyártási kapacitást, de a végső szót a kormány mondja ki.

Forrás: Airbus

Az Airbus az Egyesült Királyságban 11 ezer munkavállalót foglalkoztat és több mint 25 üzemmel rendelkezik, ezek szárnyakat, illetve azok komponenseit készítik el, majd küldik a végösszeszereléssel foglalkozó helyszínekre. Arról a cég egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy mely üzemeinek kapacitását ajánlotta fel.

Angliából pár hete küldték el Toulouse-ba az utolsó Airbus A380-as fő komponenseit, így a szárnyait is, emellett a koronavírus-járvány következtében tapasztalható keresletcsökkenés miatt sem lesz nehéz szabad kapacitást találni a vállalat rendszerében. Csütörtök reggel az Airbus közölte is, hogy az összeszerelő sorok visszafogása miatt csökkenti a szárnyak gyártásának rátáját is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezzel kapcsolatban Guillaume Faury, az Airbus vezérigazgatója ma azt mondta, a Flightglobal szerint, hogy túlfoglalták az A320-as gyártósorokat, így a mostani helyzetben nagyobb mozgásterük van. A túlfoglalásról azonban nem bocsátkozott részletekbe.