Lelki segítőkutya harapott meg egy hat éves kislányt az amerikai SouthWest Airlines Phoenixből Portlandbe tartó repülőgépének fedélzetén, még a felszállás előtt. Az eset kapcsán a Southwest úgy döntött, felülvizsgálja az állatok fedélzeti szállítására vonatkozó szabályait.

A légitársaság első MAX repülőgépe. (Forrás: Boeing)

A lelki segítőállatként a gép utasterébe felvitt kutya az első sor ülése előtt, gazdája lábánál foglalt helyet. A gépbe a családjával beszálló hat éves kislány a tulajdonos egyértelmű felszólítása ellenére közelíteni kezdett az állathoz.

A kutya ekkor kapott oda a gyereknek, de a fogai csak a lány homlokát érték, felsértve a bőrt. Szerencsére a kutya csak könnyű sérülést okozott a kislánynak – írja a Chicago Tribune.

Az incidens után gyermeket a repülőtéri orvosi szolgálat ellátta, és családjával együtt a hatóságok kihallgatták, mielőtt a gépre visszaengedték volna. A kutyát és gazdáját azonban leszállították a járatról.

“A Southwest nem fogja azonnal megváltoztatni az ilyen állatokra vonatkozó szabályait, helyette a történtek vizsgálata után a mindenki számára legjobb megoldást keressük majd” – mondta el Melissa Ford, a cég szóvivője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról beszámoltunk nemrég egy másik, szintén terápiás állattal kapcsolatos eset kavart nagy port az Egyesült Államokban, akkor éppen azért mert az ominózus állat nem jutott fel a fedélzetre.

Venitko new yorki performanszművesz páváját a United Airlines nem engedte fel Newark – Los Angeles járatának fedélzetére, annak ellenére sem, hogy a művész külön jegyet is vásárolt állatának.

Az eset kapcsán a United mellett a Delta Airlines is bejelentette, felülvizsgálják, és szigorítják az ilyen állatokra vonatkozó szabályozásaikat.

A legtöbb légitársaságnál csak a macskák és kisebb testű kutyák repülhetnek az utastérben, minden más állatot csak a gépek rakterében lehet szállítani. Természetesen ez alól vannak kivételek egyes légitársaságoknál, például az öböl-menti cégek speciális feltételek mellett, de vadászsólymokat is felengednek járataikra.