Costa Rica sűrű dzsungelében, fa tetején pihen egy Boeing 727-es. Nem rosszul sikerült leszállás eredményeként került oda, hanem a Costa Verde hotel egyik exkluzív szállásaként.

Egyre felkapottabb a turisták körében a közép-amerikai Costa Rica: érintetlen dzsungelei és páratlanul szép tengerpartjai nem véletlenül vonzzák az utazókat. Az ország valószínűleg legizgalmasabb hotelszobája azonban nem valamelyik öt csillagos szálloda luxus lakosztálya, hanem egy kiszuperált Boeing 727-es.

A 727 Fuselage Suite névre keresztelt apartman alapjául szolgáló repülőgépet a hotel tulajdonosai San José repülőteréről öt darabban szállították a dzsungelbe, miután évekig parkolt elhagyottan. A gép törzse magas talapzatra került, így szinte egy vonalban van a fák lombkoronájával.

Bejárat az apartmanba (Forrás: Costa Verde)

A törzsbe egy kis teraszról lehet bejutni, amely fából készült, fa bútorokkal – ez egyébként az egész „hotelszobára” jellemző stílus.

A lakók először a nappalival egybenyitott konyhába lépnek be, innen nyílnak a hálószobák: az egyikben két franciaágy található, a másikban egy, így akár hat személy is kényelmesen elfér. Mindkettőben van légkondicionáló, tv és saját fürdőszoba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Hálószoba (Forrás: Costa Verde)

A repülő legizgalmasabb része valószínűleg mégis a pilótafülke, amelynek egy részét fürdőszobává alakították át, méghozzá óceánra és dzsungelre nyíló panorámával. A székek megmaradtak, a kilátás pedig valószínűleg innen a legjobb, hiszen az ablakból a víz felett lenyugvó nap látható.

A fürdőszobák hajszárítóval és környezetbarát pipereholmikkal vannak felszerelve.

Naplemenete a 727 Fuselage Suite-ból (Forrás: Costa Verde)

A hotel, amelynek egyébként normál apartmanjai és szobái is vannak, Costa Rica egyik nemzeti parkjának szélén található, így nem olyan meglepő, hogy az itteni állatvilág igen gazdag: hatalmas gyíkok és majmok is gyakran meglátogatják a kiszuperált Boeing környékét.

Különleges étterem is tartozik a szállodához, amelyet szintén repülőgéptörzsből alakítottak ki, valamint három medence is, a tengerpart pedig alig néhány száz méterre található.

Az El Avión étterem (Forrás: Costa Verde)

A 727 Fuselage Suite ára a szezontól függ: szezonon kívül 260 és 360 dollár között mozog egy éjszakára, szezonban viszont 525 dollár, karácsonykor pedig 787 dollár.

De nem muszáj Costa Ricáig utazni azért, hogy egy éjszakát ilyen különleges szobában töltsön az ember, hiszen Stockholmban és Hollandiában is kínálnak hasonló élményt a repülőgépek szerelmeseinek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!