A leszállást követően kicsúszott és kettétört a DHL Aero Expreso Boeing 757-200F repülőgépe a San José-i Juan Santamaria Nemzetközi Repülőtéren.

A repülőgép a cég 7216-os számú járatát teljesítette San Joséból Guatemalába, de a felszállást követően nem sokkal a személyzet a visszafordulás mellett döntött az ASN adatlapja szerint.

A repülőgép több várakozókör lerepülését követően leszállt a Juan Santamaria repülőtér 07-es futópályáján, amelyet a K (Kilo) jelű gyorslegurulónál hagyott el a megszokottnál nagyobb sebességgel. A 757-es jobbra sodródott és szinte megpördülve elhagyta a gurulóút felületét, és egy füves rézsű oldalában állt meg.

A Boeing 757-es főfutói összecsuklottak vagy kiszakadtak a helyükről, és teljes farokrésze leszakadt a törzsről.

A baleset során tűz nem keletkezett, amely annak is köszönhető, hogy a készültségben lévő tűzoltók nagyon hamar megkezdték a megsérült repülőgép oltóhabbal történő beterítését. A légitársaság később közölte, hogy a személyzet nem sérült meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Meg nem erősített hírek szerint a pilóták azért döntöttek a visszafordulás mellett, mert problémát észleltek a gép hidraulikus rendszereinél. Erre utalhat az is a leszállás közben készült videón az látható, hogy a főfutóakna ajtajai nem csukódtak vissza.

Az eseményről készült felvételek arról is tanúskodnak, hogy a Boeing 757-es sugárfordítói a fékezés során nem léptek működésbe, az egyik főfutó kerekei pedig már a futópálya elhagyása előtt füstölni kezdtek.

Az eseményben érintett HP-2010DAE lajstromjelű Boeing 757-27A (PCF) típusú repülőgép 22 és fél éves volt.