A felszállás után visszafordult a Eurowings Budapestről Stuttgartba tartó járata január 30-án, kedden reggel, madárral történt ütközés miatt.

A légitársaság EW 2781-es számú járatát teljesítő Airbus A319-es személyzete a felszállást követően jelentette a légiforgalmi irányítás felé, hogy a futópályán madárral ütköztek, majd elsőbbségi visszatérést kért a repülőtérre. A repülőgép kettes számú (jobb oldali) hajtóműve a leszállás során alapgázon üzemelt.

A repülőtéri szolgálatok a 31R futópályán megtalálták az elütött madár maradványait, amelyeket a leszállás előtt el is távolítottak.

A járat 8 óra 55 perckor biztonságosan leszállt a 31R jelű (2-es) futópályán, ahol a Repülőtéri Létesítményi Tűzoltóság átvizsgálta a repülőgépet, mielőtt az a számára kijelölt állóhelyre gurult.

A járat útvonala a Flightradar24 virtuális radarképén.

A repülőgép fedélzetén 58 utas és 5 fős személyzet utazott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az esemény idején az induló és érkező járatoknak várakozniuk kellett, mert a repülőtér másik (1-es) futópályáján tervezett karbantartás zajlott, ezért zárva tartott.

Az eseménnyel kapcsolatban megkerestük a Budapest Airportot, közleményükben megerősítették értesüléseinket. Mint írták, a Eurowings EW 2781 járatszámú Budapest-Stuttgart járata a felszállást követően madárral ütközött, majd néhány perccel ezután hajtóműproblémát jelentett és visszafordult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol 9:04 órakor biztonsággal leszállt. Hozzátették:
személyi sérülés nem történt, az utasokat a repülőtér tranzitterületére szállították, ahol a légitársaság további tájékoztatására várnak.

Fotó: AIRportal.hu