A magyar R-BAG Csoportot választotta vezérképviseleti feladatainak ellátására a régió nyolc országban a Qatar Airways Cargo.

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren székhellyel rendelkező R-BAG Group Bulgáriában, Romániában, Magyarországon, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában látja el októbertől a Qatar Airways Cargo légiáru-szállítási vezérképviseletét (General Sales and Service Agent – GSSA).

A dohai cég közlése szerint az R-BAG Csoport feladatai közé tartoznak a kelet-közép-európai régión belül az áruszállító üzletága szolgáltatásainak promóciós és értékesítési feladatai, beleértve az olyan speciális termékeket, mint a QR Pharma, az egészségügyi termékek és a hőérzékeny áruk szállítására szolgáló megoldások.

Fotó: AIRportal.hu

A Qatar Airways Cargo a régió több repülőterére is – például Budapestre és Prágába – üzemeltet dedikált áruszállító és az utóbbi időszakban utasszállító repülőgépekkel teljesített, úgynevezett mini-freighter járatokat, emellett Szófia, Zágráb, Bukarest, Belgrád repülőterein az utasszállító járatok raktérkapacitását (belly-cargo) is kínálja, összekötve a régió vállalkozásait olyan kulcsfontosságú piacokkal, mint a Közel-Kelet, India, Észak- és Dél-Ázsia, vagy Észak- és Dél-Amerika.

Az R-BAG és alvállalkozója, az Airline Support International Kft (ASI) kiterjedt közúti ráhordó hálózatot nyújt az egész régión belül a Qatar Airways Cargo ügyfelei részére. A 2001-ben alapított, magyar tulajdonú R-BAG Group húsz éves tapasztalattal rendelkezik a régió légiáru-szállítási piacán, és mind a nyolc érintett országban üzemeltet helyi képviseletet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.