Újabb magyar vonatkozású repülőgépmodellel gyarapodhat a méretarányos kiviteleket gyűjtők kollekciója. Az egyik legnagyobb gyártó, a Phoenix Model ma jelentette be szeptember havi kiadásait, amelyben a Wizz Air Hungary első Sharkletes Airbus A320-asa is szerepel.

A Wizz Air Hungary idén tavasszal vette át első Sharklet szárnyvéggel ellátott A320-200 típusú utasszállító repülőgépét. A HA-LWR lajstromú vadonatúj gép egyenesen az Airbus toulouse-i bázisáról érkezett és landolt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren április 29-én.

Öt hónappal később pedig a Phoenix Model már kedvére is tesz a budapesti bázisú légitársaság rajongóinak, mivel a távol-keleti gyártó ma jelentette be, hogy 1:400 méretarányú kivitelben hamarosan kereskedelmi forgalomba bocsátja az első magyar lajstromú Sharkletes Wizz Air repülőgépet.

Örömhír lehet a gyűjtők számára, hogy nemcsak HA-LWR jelenik meg az e havi szórásban, hanem a Wizz-flotta legelső Sharkletes Airbusa, az ukrán leányvállalat flottájába márciusban került UR-WUC lajstromú gép is.

A Wizz Air Ukraine UR-WUC lajstromú Airbus A320-asának doboz-borítója. (Forrás: Phoenix Model)

Eddig mindössze három jelentősebb, kereskedelmi forgalomba is került Wizz Air repülőgépmodell jelent meg. A legelső a Herpa Wings 1:500 méretarányú kiadása volt a 2000-es évek közepén. A német cég a HA-LPA lajstromú gépet örökítette meg, majd 2008-ban a kedvező ár/érték arányú, számos esetben fedélzeti értékesítésben is előforduló modelljeiről híres PremierPlanes következett 1:200 méretarányú, lajstrom nélküli összepattintós (snap-fit) kiadásával, és végül a harmadik, egyben a legdrágább is, az Aviation200 1:200 méretarányú, fémből készült HA-LPB lajstromú modellje.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Phoenix Model alapvetően kétféle méretarányban készít fém repülőgépmodelleket. Az 1:400-as mellett a még nagyobb 1:200 méretarány szerepel a repertoárban. A gyártó modelljei saját futóikon és külön megvásárolható állványon is kiállíthatók.

A Phoenix legutóbbi magyar vonatkozású modelljei az egykori nemzeti légitársaság, a Malév két különleges festést viselő Boeing 737-800 típusú, ugyancsak 1:400 méretarányú kiadásai voltak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!