Légiutaskísérők toborzásába kezdett az American Airlines, a társaság augusztus közepén jelentette be, hogy 2018. május 4-től naponta közlekedő menetrend szerinti járatokat indít Philadelphia és Budapest között.

A toborzásról Magyarország New Yorkban működő főkonzulátusa osztott meg két dokumentumot weboldalán.

A felhívás szerint a légitársaság olyan légiutaskísérők jelentkezését várja, akik folyékonyan beszélnek magyar, cseh, holland vagy kínai nyelvek egyikén, a másik dokumentum szerint a magyar, cseh vagy kínai nyelvismeret előnyt jelent a jelentkezők elbírálásánál.

A légitársaság a jelentkezéseket a jobs.aa.com weboldalon várja, ugyanakkor ezen a weboldalon csak egy szeptember 19-én közzétett “Trainee Flight Attendant – English and Hungarian Bilingual” című munkakör hirdetését találtuk meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság Philadelphiából indít napi járatot Budapestre a jövő nyári menetrendi szezonban május 4-től. A járatok bár szezonálisak lesznek, de minden nap közlekednek majd a két város között. Az American Airlines a korábban már megszokott, lassan kiöregedő és kevésbé versenyképes Boeing 767-300-asokat küldi majd a budapesti útvonalra.

Az első járat 2018. május 5-én délelőtt érkezik Budapestre. A gépek minden nap 18.25-kor szállnak fel Philadelphiából és másnap 9.35-kor landolnak Budapesten. A magyar fővárost 11.35-kor hagyja el a Boeing 767-es, hogy még aznap 16.00-kor megérkezzen Philadelphiába.

Az American Airlines hét év után tér vissza Budapestre, és ezzel a magyar piacra. Legutóbb a 2011-es év nyári menetrendi időszakának végén, októberben közlekedtek a magyar fővárosba New York-JFK-ről szintén Boeing 767-300-asokkal. A járatot a 2012-es menetrendben már nem újították fel, mert a ráhordást biztosító, oneworld légiszövetségi partner, a Malév 2012 februárjában csődbe ment.