Törzsutas találkozóval indította az új évet a Qatar Airways magyarországi képviselete, amely a leghűségesebb ügyfeleit a budapesti Zwack Múzeum és Látogatóközpontban látta vendégül.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Az igényes környezetben megrendezett fogadáson a katari légitársaság, amely járataival idén már negyedik éve van jelen a magyar piacon, egy prezentáció keretében adott ismertetőt legfontosabb újdonságairól, a törzsutas-programjának előnyeiről, és nem utolsó sorban az elmúlt év kiemelkedő momentumairól.

Megnyílt a vadonatúj bázisrepülőtér Dohában, tizenkét új desztinációval bővült az útvonalhálózat és két új repülőgéptípus jelent meg a flottában. Három pontba szedve így lehetne a legrövidebben összefoglalni mindazt, ami a légitársasággal történt.

A Hamad repülőtér az üzemkezdetet követően sorra nyitotta meg új szolgáltatásait, köztük az egyik legfontosabb újdonsággal, a reptér területén belül található száz szobás négycsillagos hotellel, amely akár mindössze három órás átszállásnál is igénybe vehető, és wellness, valamint fitness center is tartozik hozzá. A hatféle szobatípust (38-132nm) magába foglaló szállodából ráadásul könnyen elérhető a business center, a duty-free üzletek és az a harmincnál is több étterem és kávézó, amelyek mind az utasok igényeit szolgálják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Cikkajánló Négy éves a Qatar Budapesten

2015. január 17-én ünnepelte budapesti járatnyitásának negyedik évfordulóját a Qatar Airways, amelynek alkalmából összefoglaltuk, mi minden történt a légitársasággal ez idő alatt.

Cikkünk bemutatja a járatnyitás előzményeit, a körülményeket, amelyek közepette a Qatar Airways megjelent Budapesten, és az érdekességekre is kitér, megemlítve például a külön cargo-üzemet, vagy azt a napot, amikor egyszerre két utasos gépük is volt Ferihegyen, és a váratlan Dreamliner látogatásról is szó esik.

A folyamatosan fejlődő, immáron 146 repülőgéppel működő flotta összességében több, mint 140 desztinációt szolgál ki, amelyből a 2014-es év tizenkét újat hozott: Sardzsa, Philadelphia, Lárnaka, Hofuf, Edinburgh, Miami, Dallas, Dzsibuti, Asmara, valamint Dubajban a World Central, Isztambulban a Sabiha Gökcen és Tokióban a Haneda repülőtérre nyíltak új útvonalak.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A flotta, amelynek 70 milliárd dollár értékben további 340 darab repülőgépre van érvényben rendelése két teljesen új típussal, a világ legnagyobb utasszállítójával, az A380-800-assal, valamint az Airbus gyár legújabb generációs két-hajtóműves szélestörzsűjével, az A350 eXtra-Wide-Body-val gazdagodott, amelyet a Qatar minden más légitársaságot megelőzve elsőként állított forgalomba.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Az A380-800-asok, amelyből már négy darab van a gépparkban, jelenleg Londonba, Párizsba és Bangkokba közlekednek, míg az A350-900-as a frankfurti járaton került bevezetésre a dohai bázisról kiindulóan.

A Qatar Privilege Club törzsutasprogram kiemelt tulajdonságainak bemutatását követően a légitársaság magyarországi értékesítési menedzsere a Hamad repülőteret, valamint a Qatar nagy büszkeségét, a legújabb A350-es Airbust bemutató látványos videóval zárta az előadását.

A svédasztalos vacsora előtt a rendezvény helyszínéül szolgált Zwack Múzeum és Látogatóközpont kiállításán vezették végig a vendégeket, akik a híres-neves italmárka pincehelyiségeit is megtekinthették egy kis kóstolóval egybekötve.

A Qatar Airways 2011. január 17-én nyitotta meg budapesti járatát, amelyen a flotta Airbus A320, valamint A321-es típusai közlekednek napi rendszerességgel, a gépek fedélzeten business és economy osztály szolgáltatásokkal. A minősítetten ötcsillagos, többszörös díjnyertes légitársaság 2013 októbere óta a oneworld légiszövetség teljes jogú tagja.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!