Május 24-én teljesít először kereskedelmi járatot az All Nippon Airways első Airbus A380-asa, a gép Tokióból Honoluluba repül majd.

Az ATW Online azt írta, a három megrendelt Superjumbo második tagja a mostani tervek szerint bő egy hónappal később, július 1-jén repül majd először szintén ezen az útvonalon.

Az ANA jelenleg napi két járatot közlekedtet Honolulu és Tokió-Narita között, ezeket 9-es Dreamlinerekkel teljesítik. Az első A380-as a kezdeti időkben hetente három járatpárt fog teljesíteni, a második gép csatlakozásával ez a szám tízre fog emelkedni. A légitársaság tájékoztatása szerint a megmaradó heti négy járatot más géptípusokkal fogják teljesíteni.

A harmadik példány várhatóan 2020-ban érkezik majd meg a japán légitársasághoz, és jelenlegi tervek szerint szintén Honoluluba repül majd, bár az ANA vezetősége még vizsgálja, hogy más útvonalakon vesse be a gépet.

(Forrás: ANA.com)

Az A380-as bevezetésével több újdonságot is bemutat majd a társaság. Egyrészt az A380-asokon a többitől eltérő ételválaszték és menü lesz, másrészt a premium economy osztályon jobb ételeket biztosítanak, mint a turistán. harmadrészt az ANA az A380-assal vezeti be a járaton az első osztályt, mivel a Dreamlinereken a business osztály volt a legmagasabb elérhető szolgáltatási színvonal. Összesen 8 ilyen szék lesz a gépeken, emellett 56 business, 73 premium economy és 383 turista osztályú ülés lesz elérhető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gépek külseje merőben eltér majd a többi ANA-géptől, mindhárom hawaii teknős mintázatot kap. A speciális arculat kék változata az égboltot, a smaragdzöld az óceánt, a narancssárga pedig a híres hawaii naplementét szimbolizálja majd. Mindegyik elnevezést is kapott, a Flying Honu (a teknősfajta hawaii nyelven) program részeként a kék a Lani (égbolt), a zöld a Kai (óceán), a narancssárga pedig a Ka La (naplemente) kifejezést.