A hónap végével leáll a Saratov Airlines, hiába győzködte az orosz hatóságokat azzal, hogy Ivolga néven másik brand alatt képesek repülni.

A ch-aviation szerint az idén februárban egy légikatasztrófában érintett légitársaság légijármű üzembentartói (AOC) engedélyét még márciusban felfüggesztette a Roszavijacija orosz légiközlekedési hatóság, mert számos repülésbiztonsági hiányosságot tárt fel a társaságnál. A tiltás először április végéig, majd május végéig szólt.

A hatóság azonban friss végzésével május 31-e utáni időszakra megtiltotta a légitársaságnak, hogy jegyeket értékesítsen, ezért a cég közölte: május 31-ével minden járatukat beszüntetik, leáll a légicég. A dolgozókat júliusban küldik el, 1800 embert bocsátanak el.

Forrás: Papas Dos-Wikimedia Commons

A társaság áprilisban Ivolga Airlines néven új brand alatt is indított járatokat, ehhez három Embraer E-190-est is vásároltak. A Saratov leállásával azonban a Ivolga sem üzemelhet tovább.

 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Saratov Airlines-t 1931-ben alapították, Krasznojarszkban, és Szaratovban voltak központjaik. Jelenleg 8 gép van a flottában, többségük Jakovlev Jak-42-es és maradt egy darab An-148-as is.

A légitársaság egyik An-148-100B repülőgépe februárban zuhant le nem sokkal a felszállás után, Moszkvától 80 kilométerre. A gépen összesen 71-en utaztak, senki nem élte túl a balesetet. Az orosz balesetvizsgálók szerint a Pitot-csövek jegesedése közrejátszott a gép lezuhanásában.