Júniustól heti egy járatot indít Palma de Mallorcára a Ryanair. Aki azt gondolta, hogy a szigeten nincs más, csak részeg brit és német turisták, meg hatalmas tömeg, az nagyot téved!

Palma de Mallorca, Mallorca spanyol szigetének fővárosa nagyjából két és fél órás repülőúttal érhető el Budapestről: míg eddig csak a Wizz Air kínálatában szerepelt, júniustól Ryanairrel is, sokszor lényegesen olcsóbban – rövid kutatásunk szerint akár már 22 ezer forintos retúr árért.

A sziget a Földközi-tengeren található, a Baleár-szigetek legnagyobb tagja. A fővárosa, Palma valóban zsúfolttá válik a szezon idejére, ennek ellenére érdemes itt is eltölteni pár napot, hiszen gyönyörű építészeti emlékekkel találkozik az ember, kezdve a város látképét meghatározó La Seu katedrálissal.

Palma de Mallorca látképe a tenger felől (Forrás: Pixabay)

A Palma belvárosában fekvő La Lonja negyed az éjszakai életéről híres, így társasággal utazóknak, bulizni vágyóknak tökéletes cél, aki azonban pihenésre vágyik, jobban teszi, ha a sziget más részein foglal szállást. Bár Palma homokos stranddal rendelkezik, érdemes más partszakaszokat is meglátogatni.

A szigeten busz- és vonatközlekedés is működik, annak azonban, aki a rejtett öblöket is fel szeretné fedezni, érdemes autót bérelni. Az utak kiváló minőségűek, a táblák segítségével pedig még akár GPS nélkül is könnyű a tájékozódás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A gyerekek is imádni fogják a szigetet (Forrás: Pixabay)

A sziget több mint 200 öböllel rendelkezik, ezek között váltakoznak a kavicsos illetve homokos partszakaszok, így mindenképpen érdemes mozgásban maradni, ha valaki sok mindent fel szeretne fedezni.

Kisgyermekkel utazók részére inkább a nyugati part ajánlott, itt sekély partok, gyermekbarát üdülőhelyek és rengeteg program várja a legkisebbeket is. Ilyen település például Cala Millor a homokos tengerpartjával, autóval könnyen megközelíthető innen a Safari Zoo és a Drach barlangrendszer is, amelyek mindenképpen megérnek egy-egy túrát.

A Drach barlangrendszer Cala Millor közelében (Forrás: Pixabay)

A másik népszerű település a családosok körében Alcudia, ahol szintén gyönyörű, sekély, fehér homokos part várja a látogatókat. A hangulatos belváros mellett találhatók itt római kori romok is, és a közelben található az egyik legszebb és legromantikusabb öböl, a Playa Coll Baix.

Alcudia kristálytiszta tengere (Forrás: Pixabay)

Akik nem csak a strandok miatt látogatnának el a szigetre, azoknak kihagyhatatlan program a Palmához közel található hegyi falu, Valldemossa meglátogatása, ahol a rendkívül barátságos helyiek szívesen vezetik be a turistákat a környék gasztronómiai világába. A sziget északi részén húzódó hegység a szerpentines utakkal, a tenger fölé emelkedő sziklafalakkal igazán lenyűgöző látványt nyújt.

Valldemossa városa. A hegyi falvak különleges hangulata miatt érdemes felkeresni a környéket (Forrás: Pixabay)

Mallorca tehát jóval több, mint egy részeg turistákkal zsúfolt bulisziget: a természeti kincsek, a kultúra és a helyiek vendégszeretete miatt is érdemes ellátogatni Spanyolország egyik gyöngyszemére.