A légitársaság 7,7 millió eurós beruházásával elkészült a harmadik mozgó, azaz teljes értékű szimulátor a Wizz Air Budapesten működő képzési központjában.

A pilótaképzésre szolgáló repülőgép-szimulátorokat gyártó CAE által épített újabb, 7000XR típusú mozgó berendezéssel (Full Flight Simulator – FFS) bővült a Wizz Air 2018 novemberében átadott képzési központja.

Az új szimulátoron a Wizz Air Airbus A320neo típuscsaládba tartozó repülőgépeire végezhetik az új pilóták teljes gyakorlati kiképzését, valamint a meglévő személyzet frissítő képzéseit és vizsgáit.

Forrás: Wizz Air

A most átadott berendezés a képzési központban működő két másik, ugyanilyen típusú mozgó és egy rögzített szimulátort egészíti ki, a légitársaság közlése szerint 33 százalékkal növelve a képzési kapacitást, amely így 6800 órányira nőtt.

Az új szimulátor kizárólag a Wizz Air jelenlegi és jövőbeli pilótái számára áll rendelkezésre, segítségével évente több mint 1700 pilóta képzése válik lehetővé, a Wizz Air akadémiájáról érkező új kadétok oktatását is segíti majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air tervei szerint a következő tíz évben 500 gépesre, a jelenlegi több mint háromszorosára növeli flottájának méretét, ehhez 2030-ig 4600 új pilótát vesz fel.

A két korábbi szimulátor 2018-ban. (Fotó: AIRportal.hu)