Visszaállítja a pilóták fizetését a járvány előtti mértékűre 2021. október 1-től a Wizz Air.

A fapados légitársaság közleménye szerint október 1-től az elsők között szünteti meg a pilóták járványhoz kapcsolódó bércsökkentését, így a pilóták fizetése visszaáll a járvány előtti mértékűre.

A bejelentéssel párhuzamosan a Wizz Air megkezdte eddigi legnagyobb léptékű toborzó kampányát is, hogy a következő évekre tervezett növekedéshez megfelelő létszámú pilótát és légiutaskísérőt tudjon alkalmazni.

A világjárvány kihívásai ellenére is növekvő Wizz Air 2021 decemberéig 200 pilótát és 800 légiutaskísérőt tervez felvenni. A légitársaság 2020 márciusa óta 18 új bázissal és több mint 300 új útvonallal bővítette az európai és azon túlnyúló hálózatát, így jelenleg járatai több mint 1000 útvonalon, 49 ország 197 célállomására repülnek.

(Forrás: Wizz Air)

A low-cost légitársaság a következő tíz évben további jelentős flotta- és hálózatbővítést tervez, amellyel több ezer munkahelyet kíván létrehozni. Az idén decemberig tartó 1000 fős bővítés mellett 2030-ig évente átlagosan 2000 új alkalmazottat vesz majd fel a tervek szerint, ezzel Magyarországon is munkalehetőséget teremtve a szakmai tapasztalattal nem rendelkező, de utazni szerető, kalandvágyó fiataloknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air ugyanis nemcsak képzett pilóták és légiutaskísérők jelentkezését várja, hanem világszínvonalú kiképzőközpontjában a pályakezdőket és a karrierváltókat is.

Amint korábban megírtuk, az utasok és a dolgozók egészségének védelme, a járatok zavartalansága és a személyzetre vonatkozó belépési feltételek miatt a Wizz Air kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást az érintetteknek. Beszámoltunk arról is, hogy a hírek szerint hónapok óta tárgyalást folytat a Wizz Air további A320neo típuscsaládba tartozó repülőgépek beszerzéséről az európai gyártóval, de megállapodás még nem született.