Az utasok és a dolgozók egészségének védelme, a járatok zavartalan üzemeltetése és a személyzetre vonatkozó belépési feltételek miatt a Wizz Air kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást a pilótái és a légiutas-kísérői számára.

December 1-től a magyar hátterű diszkont légitársaság a fedélzeti személyzet minden tagjától – azaz a pilótáktól és légiutas-kísérőktől – elvárja, hogy be legyenek oltva a Covid-19 ellen – közölte lapunkkal a légitársaság. Speciális esetekben ezt kiválthatja a rendszeres antigén- vagy PCR-teszt.

Az új szabályozást az utasok, valamint a személyzet egészségének és biztonságának védelme, illetve a járatok zavartalan üzemeltetésének érdekében vezeti be a társaság.

(Forrás: Wizz Air)

A Wizz Air közölte, döntésük alapját azok a kutatások adták, amelyek szerint az oltás a koronavírus-fertőzés elleni védelem jelenleg leghatékonyabb formája. A légicég az európai légitársaságok közül az elsők között vezeti be új szabályozását.

A személyzet beoltásában a Wizz Air a helyi hatóságok és egészségügyi intézmények segítségét kéri.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A Wizz Airnél az utasaink és a munkatársaink egészsége, valamint biztonsága a legfontosabb. Felelősséggel tartozunk értük a fedélzeten, a Covid-19 elleni oltás pedig jelentősen csökkenti a vírus terjedésének kockázatát” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Amint korábban megírtuk, Európában elsőként a Swiss, majd a Lufthansa is bejelentette, hogy kötelezi, illetve erősen bátorítja a pilótákat és légiutas-kísérőket az oltás felvételére. Az amerikai Delta pedig megemeli az oltatlan dolgozók egészségbiztosítási járulékát a nagyobb kockázatokra hivatkozva.