Bár nem írja elő, egyéb intézkedésekkel erősen a koronavírus elleni vakcinák irányába tereli dolgozóit a Delta Air Lines, miután jelentősen megemeli az oltatlanok járulékát.

Erről a Reuters szerint egy, a dolgozóknak küldött levélben értekezett Ed Bastian, a légitársaság vezérigazgatója.

Az új szabályok november elsejével lépnek hatályba, az oltást fel nem vevő alkalmazottaknak havonta 200 dollárral növekedik a cég által nyújtott egészségbiztosítás díja.

Fotó: Delta Air Lines

A vezérigazgató azzal magyarázta a lépést, hogy a Deltának anyagi kockázatot jelentenek a be nem oltottak, és ezt a helyzetet ezzel a megoldással tudják kezelni. Állítása szerint egy koronavírusos dolgozó kórházi ellátása a társaságnak átlagosan 50 ezer dollárjába került.

A United Airlines már a hónap elején jelezte, hogy kötelezővé teszi az oltást dolgozóinak, ehhez csatlakozott később a Hawaiian Airlines is. Akkor a CNN szerint a Delta és az American Airlines is határozottan elzárkózott a vakcinálás kötelezővé tételétől.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Swiss International Air Lines épp a minap jelentette be, hogy a szigorodó beutazási szabályok miatt kénytelen a pilótáknak és a légiutas-kísérőknek előírni a kötelező oltást. A svájci légitársaság a beosztások összeállításának megkönnyítésével és a hosszútávú járatok megőrzésének fontosságával indokolta a lépést.

Rajtuk kívül a Qantas, valamint a hongkongi Cathay Pacific hozott ilyen intézkedést.