Kivonja flottájából a már csaknem 30 éves kort elért három Boeing 767-esét az Austrian Airlines jövő tavasszal, pótlásukról egyelőre nincs információ. A légitársaság eközben bejelentette, hogy tovább üzemelteti a koronavírus-mentes kísérleti járatait.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Austrian Airlines még a járvány első időszakában, áprilisban döntött arról, hogy három Boeing 767-esétől is meg kíván szabadulni.

Az Aerotelegraph belsős források alapján most azt írta, hogy jövő márciusban távozik az Austrian Airlinestól az OE-LAT lajstromjelű példány, és feltehetően az OE-LAW, valamint az OE-LAX követi.

Mindegyik jelenleg is már 28 éves elmúlt, de a megmaradó három sem nevezhető fiatalnak, 20-22 évesek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést. A pótlásról egyelőre nem hozott nyilvánosságra semmilyen információt a cég vagy az anyavállalat Lufthansa-csoport.

Osztrák sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy a 2019-es Boeing 787-megrendelésből néhány példány az Austrian flottájába kerül 2022-ben, bár az új generációs szélestörzsűekkel eredetileg a taglégitársaságok négyhajtóműves gépeit akarták kiváltani.

Az sem zárható ki ugyanakkor, hogy a csoporton belül másik cég használt repülőgépei érkeznek majd a 767-esek (és esetleg a 777-esek) helyett. Korábban a Lufthansa-vezér azt mondta, hogy addig nem lehet szó az Austrian öregedő szélestörzsűinek lecseréléséről, amíg nem áll helyre a légitársaság pénzügyi teljesítménye és hatékonyabbá nem válik.

Az Austrian Airlines ma jelentette be, hogy december 15-ig meghosszabbította a Bécs és Hamburg közti járaton az ideiglenesen bevezetett kötelező, de ingyenes koronavírus-gyorstesztek alkalmazását, és újabbakra is ki fogják terjeszteni az intézkedést.