Lettországba igazol Martin Gauss, a Malév volt vezérigazgatója. A magyar légitársaságnál rekord-veszteséget elért vezető a Malévhez hasonló gondokkal küzdő AirBaltic légitársaság első embere lesz.

Az AirBaltic igazgatósága pénteken megválasztotta a cég vezérigazgatójának Martin Gausst, a Malév volt vezérigazgatóját, akinek vezetése alatt a cég két évben is 24 milliárd forintot meghaladó veszteséget ért el. A lett nemzeti fuvarozó szerepét betöltő AirBaltic a Malévhoz hasonló gazdasági problémákkal küzd, közgyűlése nemrég határozott a feltőkésítéséről. Az is hasonlóság, hogy részben állami cég, igaz, majdnem felerészű kisebbségi tulajdonosa egy magánscég, a Baltic Aviation Systems.

A légitársaságban azt követően vált szükségessé a vezérigazgató-váltás, hogy az állami és a magántulajdonos között vita alakult ki a cég tőkeemelésével és stratégiájával kapcsolatban. A csőd elkerülésére a BAS önállóan hajlandó lett volna tőkét emelni, de ehhez a kormány nem járult hozzá, ezt követően a BAS és az AirBaltic vezérigazgatói tisztét is betöltő Bertolt Flick megpróbálta a kormányzatot kizárni a döntéshozatalból. A tőkeemelés azóta megtörtént, de Flick-nek távoznia kellett.

Forrás: NOL.hu

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!