Azért tört ki verekedés a KLM egyik ibizai járatán, mert két utas nem volt hajlandó maszkot viselni, őket az érkezéskor őrizetbe vették, a balhét videó is megörökítette. Az Egyesült Államokban bekeményítettek: a Delta például örökre kitiltja járatai fedélzetéről a maszkot nem hordó utasokat.

Tettlegességig, konkrétan kisebb tömegverekedésig fajult az, hogy a KLM Amszterdamból Ibizára tartó járatán két utas nem akart maszkot viselni – írta meg az Independent információira hivatkozva a 24.hu portál még vasárnap.

Az esetről készült videó szerint a két, feltehetően brit férfi szidalmazta az utastársakat, ez után tört ki a bunyó. A félmeztelen, vodkától ittas egyiküket aztán a többiek lefogták és megkötözték, majd a padlóra nyomták.

A légitársaság szóvivője szerint biztonsági kockázatot nem jelentett az eset, ezért folytatták az utat Ibizára, ahol a hatóságok letartóztatták a két renitenst.

A KLM járatain a holland kormány rendeletének megfelelően kötelező a maszk viselése, a beszállításnál ellenőrzik is a védőeszköz meglétét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Egyesült Államokból szinte naponta érkeznek videók és fényképek arról, hogy a maszk nélkül utazókkal szemben hogyan lépnek fel az utasok, illetve a légitársaságok. Ezeket az embereket többnyire még a felszállás előtt lekísérik a gép fedélzetéről, de olyan is volt, hogy a járat visszafordult a kiinduló repülőtérre a renitens személyek miatt.

A Conde Nast összesítése szerint az elmúlt hetekben mindegyik nagy amerikai légitársaság bezárta a kiskapukat, egészségügyi okokból már nem lehet kibújni a maszkviselési kötelezettség alól. Egyre többen a járatokról való kitiltást is kilátásba helyezték.

Ezzel kapcsolatban a Delta azt közölte a lappal, hogy a maszk nem viselése miatt már több mint száz utast tiltott ki örökre a járatai fedélzetéről.