A Cargolux teherszállító légitársaság ma bejelentette, hogy további egy Boeing 747-8F típussal bővíti gépparkját, miután flottamegújító programja részeként rendelést adott le az amerikai repülőgépgyár számára.

A luxemburgi Cargolux a Boeing 747-8 típuscsalád teherszállító változatának indító légitársasága, első új generációs Jumbójukat 2011 októberében vették át. Azóta 9 darab 747-8F és 11 darab korábbi szériás 747-400F működik a flottában és teljesítenek rendszeres járatokat többek között a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre is.

A ma bejelentett újonnan rendelt 747-8-ast a Cargolux 2015-ben készül flottájába venni, amit megelőzően az idei évben két szintén új 747-8-assal bővül a társaság, amelyek LX-VCJ és LX-VCK lajstrommal állnak majd szolgálatba.

A Cargolux nagyon elégedett a Boeing jelenlegi legnagyobb és legkorszerűbb kereskedelmi célú tehergépével, amely kedvező üzemeltetési költségeivel és rendkívül megbízható működésével vívott ki magának elismerést. Mint közölték a gépek napi kihasználtsága a tavalyi évben 16 órás időtartamra rúgott.

Az új GEnx-2B67 erőforrásokkal szerelt B-747-8F 30%-kal halkabb, mint elődje, amely az egyre szigorodó repülőtéri zajkvóták tekintetében komoly fegyverténye a négy-hajtóműves típusnak, de az üzemeltetési mutatók terén sem kell szégyenkeznie a 747-8-asnak, mivel itt 16%-os előnye van.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!