Megalakult a legújabb légiszövetség, melynek célja a karibi-térség légitársaságainak tömörítése.

Fotó: AIRportal.hu

Hivatalosan is megalakult a Caribsky nevű új légiszövetség, melynek célja a Karib-térség légitársaságainak összefogása, azok érdekeinek képviselése.

A szövetségnek jelenleg négy légitársaság, a Winair, a LIAT, az Air Carabies és az Air Antilles tagja, de amennyiben az együttműködés sikeres lesz, úgy hamarosan újabb kisebb, regionális cégek is tagságért folyamodhatnak majd.

A kollektív flotta 25 darab gépet foglal magában (vagyis összes tag repülőgépei együtt), amelyek évente harminckét menetrend szerinti útvonalon hetvenezer repülést teljesítenek, közel másfél millió utast szállítanak.

A következő lépésben a szövetség tagjai összehangolják a menetrendeket, ezzel várhatóan idén júniusban végeznek majd. Ezután az utasoknak kedvezőbb átszállási lehetőségeket kínálnak majd a Caribsky légitársaságainak hub-repterein, többek között saint maarteni Princess Juliana reptéren, és Antigua repterén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mivel a szigetvilág egy része holland, francia illetve brit fennhatóság alatt áll, ezért a légiszövetség létrehozását támogatta az Európai Regionális Fejlesztési Alap is, így annak kezdeti költségvetése 5,6 millió amerikai dollár.

Amennyiben a karibi szövetség sikeres lesz, a regionális légiközlekedésben komoly fejlődés veheti kezdetét, ugyanis korábban nem volt példa hasonló méretű együttműködésre a helyi cégek között.