Megérkezett a Korean Airlines első cargo gépe a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a dél-koreai légitársaság Boeing 777F típussal hetente kétszer teljesít áruszállító járatot Ferihegyre.

A Korean Air Cargo első áruszállító járatát teljesítő Boeing 777F a budapesti Cargo City forgalmi előterén 2020. február 21-én. (Fotó: AIRportal.hu)

Az első járatot a a HL8226 lajstromú, 7 éves Boeing 777F teljesítette, a gép 40 tonna árut szállított fedélzetén. A Korean Air Cargo járatai pénteken és vasárnap közlekednek, és a budapesti repülőtéren közelmúltban átadott Cargo City logisztikai központban a Celebi szolgálja ki.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója az ünnepélyes járatfogadáson azt mondta, az új járat bizonyítéka a két ország kiváló kereskedelmi kapcsolatának.

A cégvezető kiemelte: a Cargo City árukezelő bázison szolgálják ki a dél-koreai áruszállító gépeket, ezzel a beruházással a repülőtér pedig megalapozta a jövőbeni fejlődést.

A cél, hogy Budapest legyen a kelet-közép-európai régió első számú áruszállító központja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Korean Air Cargo első áruszállító járatának köszöntése, ünnepélyes szalagvágás a budapesti repülőtér Cargo City árukicserélő központjának forgalmi előterén 2020. február 21-én. (Fotó: AIRportal.hu)

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédében azt hangsúlyozta, hogy tavaly Dél-Korea fektette be Magyarországon a legtöbb pénzt, 2,5 milliárd eurót, ez a teljes állomány közel fele volt, a két ország közti kereskedelem pedig harmadával nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Dzsong Szu Park, a Korean Air Lines helyettes vezetője amellett, hogy üdvözölte az új járatot, annyit mondott, hogy az összeköttetés hűen példázza a két ország közti jó gazdasági kapcsolatot.

A KE543-as járatok péntekenként és vasárnaponként délelőtt 10:40-kor érkeznek Budapestre.

Illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu)

Amint korábban megírtuk, az áruszállító összeköttetés mellett Dél-Korea nemzeti légitársasága 2020. május 23. és október 17. között hetente három alkalommal szezonális utasszállító járatot is üzemeltet majd Szöul és Budapest között.