Szöul és Budapest között indít járatot a Korean Air a 2020-as nyári menetrendben, az utasszállító gépek mellett áruszállító is közlekedik majd.

Fotó: AIRportal.hu

Dél-Korea nemzeti légitársasága 2020. május 23. és október 17. között hetente három alkalommal repül majd Szöulból Budapestre.

A KE971/972-es számú járatok keddi, csütörtöki és szombati napokon közlekednek, 16:25-kor szállnak le Ferihegyen és 18:30-kor indulnak vissza Szöulba. Az út időtartama Szöul irányába 11 óra, visszafelé 11 óra 25 perc.

A légitársaság Airbus A330-200-as repülőgépeivel jár majd az útvonalon.

A LOT nyártól heti négyre (kedd, szerda, péntek és vasárnap) bővít szöuli útvonalán, így a Korean Air belépésével már hetente 7 közvetlen járat lesz a magyar és a dél-koreai főváros között. Hétfő kivételével a hét minden napján lesz közvetlen összeköttetés, kedden pedig mindkét légitársaság indít gépeket az útvonalon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport a nemzetközi szaksajtónak kiküldött angol nyelvű közleményében azt írta, hogy 2020 nyarán Észak-Kelet Ázsia irányába több mint duplájára nő a kapacitás az előző évihez képest.

Budapestre jön a Korean Air Cargo is

Hamarosan, 2020. február 21-től hetente két áruszállító járatot is indít Budapestre a dél-koreai légitársaság.

A Korean Air Cargo Boeing 777F repülőgépei hetente kétszer, péntekenként és vasárnaponként szállnak majd le Ferihegyen.

A KE543-as járatok délelőtt 10:40-kor érkeznek majd Budapestre a légitársaság koreai sajtóban közzétett közlése szerint.

Az AIRportal.hu információi szerint a Korean Air Cargo a bécsi Schwechat repülőtérre közlekedő járatai közül hetente kettőt irányít át Budapestre.

Fotó: AIRportal.hu