Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

BUDAPEST, 2008. október 28. – Néhány perccel 13 óra után landolt Ferihegy betonján a flyLAL repülőgépe. Ez volt az első alkalom, hogy a litván légitársaság gépe Budapesten szállt le, mostantól azonban visszatérő vendég lesz a Saab 2000-es, hiszen a járat heti három alkalommal – kedden, csütörtökön és szombaton – szállít utasokat a magyar főváros és Vilnius között.

A flyLAL flottájában 4 darab Saab 2000-es áll szolgálatban. A gépek adatai:
LY-SBC Suvalkietis
LY-SBD Dzūkas
LY-SBK
LY-SBQ
Number of seats: 50
Cruise speed: 685 km/h
Maximum altitude: 9 450 m
Maximum distance: 2 340 km

A ferihegyi tűzoltók vízsugár boltívvel köszöntötték a gépet. Vilnius Ferihegy vadonatúj célállomása, így nem „fehér folt” többé a Baltikum, hiszen az új járat segítségével két óra alatt lehet elérni a legnagyobb és legnépesebb balti állam fővárosát, ahonnan könnyedén továbbutazhatnak a 7,2 milliós térség bármelyik részébe.

A célállomás mellett az azt üzemeltető légitársaság, a flyLAL is új Ferihegyen. A litván nemzeti légitársaság 36. menetrendszerinti fuvarozó a BA palettáján.

Mivel a flyLAL új célállomással gazdagította a repülőtér kínálatát, így a légitársaság élvezheti a Budapest Airport ösztönző rendszerének előnyeit. Ennek részeként a flyLAL az üzemelés első öt évében jelentős kedvezményben részesül a leszállási díjakból. Az első évben egyáltalán nem kell fizetnie a légitársaságnak a leszállásokért.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

http://www.flylal.com

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!