A China Southern Airlines 2019. június közepén indította el bécsi járatait, kínai légitársaság július 1-től az AVIAREPS Magyarország Kft-t bízta meg magyarországi képviseletével.

A légitársaság járatai 2019. június közepétől heti három alkalommal indulnak Bécsből az esti órákban és másnap reggelre érkeznek Ürümcsibe, ahonnan azonnal csatlakoznak Kantonba, és onnan a többi célállomásra. Így számos kínai célpont vált Bécsből még könnyebben és kényelmesebben elérhetővé, köszönhetően a jó csatlakozásoknak.

Illusztráció. (Forrás: Boeing)

A légitársaság 31 évvel ezelőtt, 1988. július 1-én alakult meg Kantonban (Guangzhou), ami azóta is a cég székhelye. Érdekesség, hogy a légitársaság logójában szereplő virág, Kanton városának hivatalos növényének, a vörös selymesgyapotfa piros virágát ábrázolja.

Ami a China Southern Airlines útvonalhálózatát illeti, imponáló adatokkal büszkélkedhet a légitársaság: 40 ország 224 desztinációjába, napi 3000 járatot üzemeltet.

Ez a légitársaság rendelkezik a legsűrűbb útvonalhálózattal Ázsiában, ezen belül Kínában is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A China Southern csak Kínán belül több mint 190 célállomásra indít járatokat, 2018-ban 140 millió utas választotta a légitársaságot utazásaihoz.

A China Southern Airlines  flottája 840 db utasszállító, és cargo repülőgépből áll.

Ez Ázsia első és a világ harmadik legnagyobb repülőgép-flottáját jelenti.

A Bécsből induló és érkező járatokat az új generációs Boeing 787-8 Dreamlinereivel repüli a cég.

A légitársaság a SkyTeam légiszövetség tagja, 4 csillagos SKYTRAX besorolással.

2011 óta minden évben díjakkal jutalmazzák a légitársaság tevékenységét. Legutóbb tavaly, 2018-ban nyerte el a SKYTRAX “World’s Most Improved Airline”díját.

A China Southern légitársaság hazai képviselője  2019. július 1. óta az AVIAREPS Magyarország Kft.