Megérkezett a Bécs-Schwechat Nemzetközi Repülőtérre a Hainan Airlines első menetrend szerinti járata a kínai Sencsen városából.

A dél-kínai cég egyik legmodernebb típusával, Boeing 787-8 Dreamlinerrel nyitotta meg bécsi járatát, amely folyamatosan bővülő hosszútávú útvonal hálózatának harmadik európai célállomása.

A nyitójáratot teljesítő Boeing 787-8 (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A légitársaság részéről Sencsen, mint kiindulóreptér választása nem véletlen, a tizenhárom milliós lakossággal rendelkező város gazdasága kiemelkedően gyorsan fejlődik, teljesítménye akkora, mint egész Norvégiáé, amit szinte kizárólag a technológiai iparnak köszönhet.

Az új járat az üzleti utasok mellett a turizmus igényeit is szolgálja, mivel Bécs tavaly az Európába látogató kínaiak harmadik legkedveltebb célpontja volt London és Párizs után.

Az igények folyamatos, kétirányú növekedését jól mutatja, hogy a Bécsből induló utasok 440.000 éjszakát töltöttek el Kínában 2017-ben, ami 34%-os növekedés az előző évhez képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amennyiben Sencsen irányába továbbra is növekvő igények mutatkoznak az Bécsből induló utasok részéről, úgy a légitársaság közlése szerint a későbbiekben a hosszabb törzsű, nagyobb befogadóképességű -9-es Dreamlinerek is teljesíthetik a járatokat.

Hagyományos üdvözlőtorta a járatnyitás alkalmából (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A két ország közötti újabb légi kapcsolat kormányközi stratégiai együttműködésben valósul meg, amelyről a felek egy osztrák kormánydelegáció az ázsiai országban tett látogatása során állapodtak meg.

Az Hainan Airlines járata hetente kétszer, szerdán és szombaton közlekedik Sencsen és Bécs között.

A kínai metropoliszból menetrend szerint éjjel 1:30-kor száll fel a HU 789-as járat, amely tizenegy óra repülést követően helyi idő szerint reggel 7:50-kor száll le Bécsben. Innen három órás fordulóidőt követően indul vissza Sencsenbe, ahová másnap reggel öt órakor érkezik meg.

Kiszállás a tizenegy órás repülés után (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Az első járat technikai okokból a tervezettnél több, mint három órával később szállt fel Sencsenből, az eredetileg elindítani tervezett B-2750 regisztrációt viselő géppel valami probléma adódott, cseregépként a B-2739-es számú 787-8-as repülte az első járatot.

A csere azonban időigényes folyamat volt, így a menetrendben leírt reggel 7:50 helyett a gép csak három órás késéssel érkezett meg első alkalommal az osztrák fővárosba.

A járat megnyitása kapcsán a légitársaság alelnöke elmondta, büszkék rá, hogy mindössze 25 évesen ők Kína legnagyobb magánkézben lévő légitársasága, amely kiemelkedően gyorsan növekszik, miközben minőségi szolgáltatást képesek nyújtani.

A léc igen magasan van számukra amellett ugyanis, hogy nyolc éve birtokolják a Skytrax ötcsillagos minősítését, idén a világ tíz legjobb légitársaságába is bekerültek az utasok értékelései alapján.

A légitársaság utasai a cég magas színvonalú fedélzeti ellátása mellett élvezhetik a cégközi együttműködésben létrejött Fortune Wings Club törzsutasprogram nyújtotta előnyöket, mérföldeket gyűjthetnek és válthatnak kedvezményekre a Hainan Airlines mellett többek között a Grand China Air, Tiajin Airlines, Hong Kong Airlines és a Lucky Air hálózatán lerepült távolságok után is.

A járatot repülő személyzet és a Hainan Airline vezetői (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)