Több mint 11,3 millió utas használta a romániai repülőtereket az első fél évben, ami 26 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest és 5,4 százalékkal több a világjárvány előtti év, 2019 első hat hónapjában regisztráltnál is.

Az Economedia.ro gazdasági portál a romániai repülőterek egyesületének összegzését ismertetve azt írta: a forgalom több mint felét a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtér bonyolította le, ahol 6 millió 791 ezer utas fordult meg, túlnyomó többségük (93 százalék) nemzetközi, míg 454 ezer utas belföldi járatokat vett igénybe.

A második legforgalmasabb repülőtér a kolozsvári volt az első fél évben 1 millió 148 ezer utassal, majd Jászvásár (1 millió utas) és Temesvár (620 ezer utas) következik a sorban.

Forrás: Wikimedia Commons

A romániai repülőtereket elsősorban külföldi utakra használták az utasok, de a temesvárit csaknem egynegyedük belföldi utazásra vette igénybe.

Románia 17 nemzetközi repülőtere közül tíz az erdélyi, bánsági és partiumi országrészben működik, ám ezek együttesen az utasforgalom kevesebb mint negyedét (23 százalék) bonyolítják le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A romániai repülőtereken több mint 110 ezer le- és felszállást regisztráltak, és mintegy 18 ezer tonna árut mozgattak az első fél évben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!