Címlap Címkék Románia

Címke: Románia

Tavaly 17 százalékkal nőtt a romániai repülőterek utasforgalma

Tavaly összesen 24,6 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami 17 százalékos növekedést jelent a 2022-es évhez képest és mintegy 6 százalékkal a 2019-ben regisztrált szintet is meghaladta.

New York és Bukarest közötti járatot indít a Hi Sky

Több mint húsz éves szünet után újra lesz közvetlen járat a román fővárosból az amerikai metropoliszba.

Meghaladta a járvány előttit a romániai repterek forgalma

Több mint 11,3 millió utas használta a romániai repülőtereket az első félévben, ami 26 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest és 5,4 százalékkal több a világjárvány előttinél is.

Először szállt le utasszállító gép a gyergyóremetei reptéren

Jelentősen lerövidítheti a székelyföldi Gyergyóremete térségének elérését a magyar fővárosból az új, 1100 méteres futópályával rendelkező repülőtér, ahová jövőre menetrend szerinti járatok is indulhatnak.

Megkezdődött a nagyváradi repülőtér bővítése

Nagyváradon elkezdődtek a nemzetközi repülőtér bővítési munkálatai, melyek befejeztével kétszeresére nő a légikikötő utasfelvételi kapacitása.

Elindult a forgalom a Székelyföldet is kiszolgáló brassói repülőtéren

Elindult a forgalom az első romániai zöldmezős beruházásként létrehozott, a Székelyföldet is kiszolgáló Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtéren.

Bővítik a kolozsvári repülőteret

Erdély legnagyobb és Románia második legnagyobb repülőterén 7200 négyzetméterrel növelik az induló nemzetközi járatok csarnokát, két új beszállókaput nyitnak, és a forgalmi előteret is bővítik 9000 négyzetméterrel.

Brassóból és Bukarestből tervez járatokat Budapestre a román Dan Air

A légitársaság június elejétől Bukarestből, június közepétől pedig Brassóból tervezi menetrend szerinti járatai elindítását egyebek mellett Budapestre is.
video

Két Wizz Air gép „koccant” a szucsávai reptéren

Egy utas által a közösségi médiában megosztott videó szerint a Wizz Air két repülőgépe ütközött össze a romániai Szucsáva repülőterén.

Felfüggeszti moldovai útvonalait a Wizz Air

Március 14-től felfüggeszti kisinyovi járatait a Wizz Air az ország légterében fennálló fokozott kockázatok miatt, a néhány óra autóútra fekvő romániai Jászvásáron ezért viszont bővít.

Csaknem 88 százalékkal nőtt a romániai repülőterek utasforgalma tavaly

Tavaly több mint 21 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami mintegy 88 százalékos növekedést jelent a 2021-es évhez képest.

Már foglalhatók az Air Connect járatai Bukarestbe és Kolozsvárra

A román regionális startup-légitársaság március végétől elindítja budapesti járatait, hetente két-két alkalommal repül majd Bukarestből és Kolozsvárról.

Négy romániai repülőtérről kivonul a Ryanair

Jövő tavasszal a nagyváradi, a temesvári, a nagyszebeni és a suceavai repülőtérről induló összes járatát felfüggeszti az ír fapados a hosszú távú ösztönzők hiánya miatt.

A román állam többségi tulajdonába kerülhet a csődhelyzetben lévő Blue Air

A román állam válhat a Blue Air román diszkont légitársaság többségi részvényesévé, miután a csőd szélén lévő vállalat nem tudja fizetni a járvány miatt felvett hitel törlesztőrészleteit.

Már céldátumot sem tud járatai újraindítására a Blue Air

Egyelőre nem sikerült megállapodni új befektetőkkel, így továbbra sem indul újra az adósságokkal küzdő román diszkont légitársaság.

Megkapta az üzemeltetői engedélyt a román Legend Airlines

Románia polgári légügyi hatósága kiadta a két Airbus A340-300 repülőgéppel utas- és áruszállító járatokat tervező Legend Airlines startup légi üzemeltetői engedélyét.

Október 10-ig nem indul újra a román Blue Air

Csaknem egy hónappal elhalasztotta a szeptember 12-re tervezett újraindulását a román légitársaság.

Több mint ötvenezer utast érint a román Blue Air járatainak felfüggesztése

Bár a környezetvédelmi alap jóváhagyta a cég adósságának átütemezését, és feloldotta bankszámláinak zárolását, a szeptember 6. és 11. közötti 401 járat törlése így is sok utast érint.

Jelentős bővítésbe kezd Romániában a Wizz Air

Máris lecsap a Blue Air utasaira a Wizz Air, a fapados légitársaság öt repülőgéppel bővíti flottáját bukaresti bázisán, valamint növeli kapacitását több romániai útvonalán.

Megháromszorozódott az utasforgalom a romániai repülőtereken az első fél évben

Megháromszorozódott az utasforgalom a tavalyi adatokhoz képest a romániai repülőtereken, amelyek főleg olasz és brit légi kikötőkkel bonyolítanak le jelentős forgalmat.

Felfüggesztette járatait a román Blue Air

Azonnali hatállyal felfüggesztette kedden a Romániából induló valamennyi belföldi és nemzetközi járatát a Blue Air román diszkont légitársaság szeptember 12-ig, miután a román környezetvédelmi alap zárolta a cég bankszámláit.

Budapesti járatokat indít az Air Connect román regionális légitársaság

Október közepén indítja el járatait Budapestre Bukarestből és Kolozsvárról az Air Connect, a román regionális startup-légitársaság tájékoztatása szerint hetente két-két alkalommal.

Óriási bírságot szabott ki a Blue Airre a román hatóság

A hatóság a Wizz Air és a Ryanair diszkont légitársaságokat is figyelmeztette amiatt, hogy a járattörlések nyomán megsértették a fogyasztók jogait.

A virtuális irányítótorony beüzemelése után megnyithatják a brassói nemzetközi repülőteret

A brassói repülőtér Románia első olyan légikikötője, amely - zöldmezős beruházásként - a rendszerváltás után épült, légiforgalmat Romániában egyedülálló módon virtuális toronyból, Aradról kezelik majd.

Magasabb bérekért tüntettek a Tarom dolgozói

A román Tarom állami légitársaság dolgozói 35 százalékos béremelésért tüntettek csütörtökön Bukarestben.
Hirdetés
Translate »