Románia polgári légügyi hatósága kiadta a két Airbus A340-300-as repülőgéppel utas- és áruszállító járatokat tervező Legend Airlines startup légitársaság légi üzemeltetői engedélyét.

A Legend Airlines szeptember 22-én tette közzé, hogy megkapta a román hatóságtól a légi üzemeltetői engedélyt (Air Operator Certificate – AOC), az A340-es típussal történő utas- és áruszállító járatok teljesítésére.

A légitársaság azonban nem közölt részleteket a kereskedelmi üzemelés és jegyértékesítés elindításához szükséges működési engedély (Operating License – OL) státuszáról.

A román startup július második vette át első, több mint 15 éves Airbus A340-300-as repülőgépét, amelyet előzőleg az Air Belgium üzemeltetett, a második példány pedig hamarosan megérkezik a flottába. Mindkét repülőgépet az Airbus Financial Services-től lízingeli a légitársaság.

Forrás: Legend Airlines

A cég néhány hete kezdte meg a pilóták és légiutas-kísérők toborzását a négyhajtóműves típusra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég mögött a nyilvántartások szerint az afganisztáni Kam Air két egykori vezetője áll. Egyikük holland állampolgársága révén biztosított az uniós légitársaságként történő működéshez szükséges minimum 51 százalékos EU-n belüli jogi vagy magánszemélyhez kötődő tulajdoni hányad.