Négy romániai légikikötőből kivonul 2023 tavaszán a Ryanair, a diszkont légitársaság a nagyváradi, a temesvári, a nagyszebeni és a suceavai repülőtérről induló összes járatát felfüggeszti a hosszú távú ösztönzők hiánya miatt.

Az MTI a román Boardingpass.ro oldalra hivatkozva azt írta, hogy a Ryanair közölte: a négy repülőteret a „hosszú távú ösztönző lehetőségek hiánya” miatt kénytelenek elhagyni, ugyanakkor a bukaresti, kolozsvári és jászvásári repülőtérről március után is összesen 41 útvonalat üzemeltetnek.

Nagyváradról jelenleg a londoni Stansted repülőtérre, illetve a Milánó közelében levő bergamói repülőtérre indulnak a Ryanair járatai, ezek március végétől már nem közlekednek, és nem indulnak újra a téli hónapokra felfüggesztett bolognai és weezei járatok sem.

Temesvárról Bergamóba és Bukarestbe repültek az ír légitársaság gépei, a bukaresti járatokat már korábban felfüggesztették, a bergamóiakat március végétől szüneteltetik.

Fotó: AIRportal.hu

A Ryanair kivonulása a nagyszebeni repülőteret érinti a leginkább, ahonnan kilenc irányba közlekedtek a diszkont légitársaság gépei. A trevisoi, brüsszeli, dublini és bécsi járatok március végéig repülnek még, a bolognai, billundi, corfui, milánói és liverpooli járatokat már a téli hónapokra felfüggesztették, de ezek sem indulnak újra tavasszal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A suceavai repülőtérről szintén március végéig lehet még Ryanair géppel repülni Brüsszelbe, Dublinba, Manchesterbe, Milánóba, Rómába és Trevisóba. Az innen működtetett bécsi járatot már korábban felfüggesztették.

Az Ebihoreanul.ro portál szerint Nagyvárad önkormányzata 2020 őszén állapodott meg a légitársasággal arról, hogy 800 ezer eurós támogatás ellenében négy nemzetközi járatot indít az akkor frissen korszerűsített repülőtérről. Az összeg felét a szerződés aláírásakor fizették ki, a másik felét a járatok újraindításakor. Most, három hónappal a támogatási szerződés lejárta után viszont a Ryanair bejelentette a távozását.

Marius Gidea, a nagyszebeni repülőtér igazgatója a Turnulsfatului.ro helyi portálnak elmondta: a légitársaság nagyobb összegű támogatást kért annál, amit a repülőtér eddig adott neki, erre azonban nem volt lehetőség. Hozzátette: igyekeznek más szolgáltatókkal tárgyalni az űr betöltéséről.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!