Jelentős bővítést hajt végre Romániában a Wizz Air, a fapados légitársaság öt repülőgéppel bővíti flottáját bukaresti bázisán, valamint növeli kapacitását a Bákó, Kolozsvár, Jászvásár és Nagyszeben reptereit érintő útvonalain.

A bővítés részeként a Wizz Air három új útvonal bevezetését is bejelentette: Bukarestből Athénba, Prágába és Lárnakába indítanak járatokat – olvasható a cég közleményében.

Emellett több mint 30 meglévő útvonalon a járatok sűrűségében is növekedés várható, köztük a legfontosabb célállomások, London, Róma, Milánó, Barcelona, Párizs, Brüsszel-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid és Tel-Aviv irányába.

A légitársaság összesen 2,6 millió ülőhellyel bővít a román piacon, 36 romániai útvonalán immár évi 13,8 millió ülőhelyet kínálva.

(Fotó: AIRportal.hu)

A bukaresti bővítésekkel és a romániai hálózat új útvonalaival a Wizz Air megszilárdítja piacvezetői pozícióját a Bukarestből, Kolozsvárról, Bákóból, Jászvásárról, Nagyszebenből, Craiováról, Suceavából, valamint Temesvárról közlekedő legnagyobb légitársaságként – írja a Wizz Air.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Október elején pedig egy új Airbus A321 repülőgép is csatlakozik a cég romániai reptereken állomásozó flottájához.

A Wizz Air emellett kedvezményes árakat is kínál a járatait kedden felfüggesztő Blue Air ügyfelei számára. Az érintett utasok az eredeti foglalási azonosítójuk megadásával már 49,99 eurótól foglalhatnak jegyet a Wizz Air járataira.