Másodszor is elhalasztotta járatainak újraindítását az adósságokkal küzdő Blue Air, de a korábbiakkal ellentétben most már újabb határidőt sem tűzött ki a román diszkont légitársaság.

Az MTI tudósítása szerint a vállalat pénteki közleményében arról tájékoztatott, hogy az adósságok rendezéséről, valamint az új befektetőkkel folytatott tárgyalások a vártnál lassabban haladnak, emiatt a Blue Air nem tudja újraindítani járatait a legutóbb kitűzött dátumon.

A Blue Air szeptember 6-án állította le járatait, majd azt ígérte, hogy azok szeptember 12-től újraindulnak, de ez nem történt meg, ezt követően az október 10-i határidőt tűzték ki.

A pénteki közleményben már nem jelöltek meg újabb határidőt.

Forrás: Blue Air

A légitársaság a járatok felfüggesztésekor arra hivatkozott, hogy a környezetvédelmi alap zárolta a bankszámláit, és ez megbénította a tevékenységét. Később feloldották a számlák zárlatát, de kiderült, hogy a cég adóssága 230 millió euróra rúg, ami normális éves bevételének felét teszi ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Blue Air flottája 2019-ben még 32 repülőgépből állt, jelenleg 13 gépe van, amelyek átlagosan 174 férőhellyel rendelkeznek, de a tél folyamán számuk ötre csökken, mert a többit vissza kell szolgáltatniuk a tulajdonosoknak.

A vállalat jelenleg új befektetőkkel tárgyal, akiktől a cég megmentését remélik, és a román állammal is egyeztet, amely állami támogatást nyújtott a román magántulajdonban levő légitársaságnak a koronavírus-járvány idején.