A román regionális startup-légitársaság március végétől elindítja budapesti járatait, hetente két-két alkalommal repül majd Bukarestből és Kolozsvárról.

Az Air Connect járatai március 28-tól közlekednek Budapestre a Henri Coandă (Otopeni – OTP) légikikötőből, valamint a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről (Cluj – CLJ).

A járatok hetente két-két alkalommal, a keddi és szombati napokon üzemelnek a román regionális légitársaság honlapján elérhető adatok szerint.

A járatok úgynevezett W-alakban repülnek majd, Bukarest – Budapest – Kolozsvár – Budapest – Bukarest útvonalon.

Forrás: Air Connect

Keddenként helyi idő szerint 9 órakor száll fel a járat Bukarestből, és 9:50-kor érkezik Budapestre (KS 1201 számmal), majd 10:20-kor indul Kolozsvárra, ahol 12:35-kor száll le (KS 2202). Kolozsvárról 13:05-kor indul vissza a magyar fővárosba, ahová 13:20-kor érkezik meg (KS 2203), majd Ferihegyről 13:50-kor száll fel és 16:40-kor érkezik vissza Bukarestbe (KS 1202).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A menetrend szerinti tervezett repülési idő Budapest és Kolozsvár között 1 óra 15 perc, Budapest és Bukarest között 1 óra 50 perc.

Szombatonként is hasonlóan közlekedik a cég, de 2 órával korábban indulnak és érkeznek.

A légitársaság a járatokat ATR 72-600-as repülőgéppel teljesíti, amelynek fedélzetét 68 turista osztályú üléssel rendezték be.

A budapesti járatok indítását eredetileg október 15-től tervezte az Air Connect, majd később tavaszra halasztották a menetrend szerinti üzemelést, a téli időszakban csak charter- és wet-lease járatokat üzemeltettek.

Az öt román magánbefektető által létrehozott startup-légitársaság 2022 augusztusában kezdte meg működését, romániai belföldi útvonalak mellett az ország regionális reptereiről a környező nagyobb légikikötőkbe közlekedő, valamint nyaralójáratok üzemeltetését tervezi.