Pokollá változott a karibi spotterparadicsom, belehalt a sérüléseibe egy turista, akit egy felszálló repülőgép hajtóműveinek gázsugara sodort el a Princess Juliana repülőtér futópályájának végén található Maho Beachen.

A turistákkal teli Maho Beach látképe a híres Sunset Beach Barból, amint az Air Caraibes Airbus A330-asa leszáll. A kép jobb alsó sarkában jól látszik a veszélyre figyelmeztető egyik tábla. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A turistákkal teli Maho Beach látképe a híres Sunset Beach Barból, amint az Air Caraibes Airbus A330-asa leszáll. A kép jobb alsó sarkában jól látszik a veszélyre figyelmeztető egyik tábla. (Fotó: AIRportal.hu)

A szigetre látogató felelőtlen turisták körében közkedvelt tevékenység, hogy közvetlenül a felszálló repülőgépek mögött, a kerítésbe kapaszkodva dacolnak a jetblasttal, vagyis a repülőgép felszállóteljesítményen dolgozó hajtóművei által keltett gázsugárral.

Az 57 éves új-zélandi nő a jól látható figyelmeztető táblák ellenére állt be közvetlenül, egy felszálláshoz készülődő repülőgép mögé és kapaszkodott a kerítésbe, de nem tudta tartani magát amíg a repülőgép megkezdi a nekifutást és a hajtóművek által keltett szél lecsillapodik.

Az új-zélandi nő elengedte a kerítést, a jetblast elsodorta, majd a nő beütötte a fejét a part mentén futó út magas betonszegélyébe.

A helyszínre riasztott mentők újraélesztették a sérültet, majd a helyi kórházba szállították, de a nő sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták stabilizálni az állapotát és nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egyes hírek szerint a nőt egy Trinidadba induló Boeing 737-es jetblastja sodorta el.

A Princess Juliana repülőtér futópályájának végén található Maho Beach az egyébként gyönyörű természeti adottságokkal és partokkal rendelkező Holland – Francia sziget egyik fő turistalátványossága. A szigetre érkező turisták nagy része ellátogat a partra, hogy közelről figyelje az egzotikus repülőtérre érkező vagy onnan induló repülőgépeket. A repülőtér közkedvelt a spotterek és repülőgépfotósok körében is.

Volt már hasonló baleset, ha nem is végzetes

Forrás: Youtube

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!