Kigyulladt egy utas mobiltelefonja egy repülőgép fedélzetén. Ezúttal az Air Canada Boeing 787-9-es repülőgépének fedélzetén történt a tűzeset, amely éppen elindult volna a kanadai Vancouverból – Torontóba.

A 266 utast szállító Dreamliner fedélzetén közvetlenül az induláskor gyulladt ki egy nő utas mobiltelefonja. A személyzet hamar eloltotta a tüzet, melynek mértékét az egyik tévécsatornának nyilatkozó utas egy kisebb tábortűzként jellemezte.

A telefon tulajdonosa kisebb égési sérüléseket szenvedett, kórházba kellett szállítani. A repülőgépben nem keletkezett kár, de a járat végül csak mintegy két órás késéssel tudott elindulni.

Az utóbbi hetekben több hasonló esetről is hírt adtunk, a China Southern Airlines Boeing 777-esén beszállítás közben gyulladt ki egy hordozható mobiltöltő készülék (power bank) a Guangzhou repülőtéren. Néhány hete az Aeroflot egyik belföldi járatán történt egy hasonló eset, ott a személyzet és az utasok ásványvizekkel és a fedélzeti poroltóval oltották el a tüzet, majd a kigyulladt eszközt egy fém pezsgősvödörbe tették.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.