Megkapta a légitársasági üzemeléshez szükséges egyik legfontosabb engedélyt az Air Belgium.

Forrás: Air Belgium

A belga légügyi hatóság (Direction Générale Transport Aérien – DGTA) kiadta a légi üzemeltetői engedélyt (AOC) az Air Belgium számára a légitársaság közlése szerint.

A nevében nem új, de startup légitársaságként induló belga cég légitársaság Airbus A340-300-as repülőgépekkel elsőként Brüsszel – Charleroi és Hong Kong között kíván járatokat üzemeltetni – a jelenlegi közlés szerint – április közepétől. A jegyek értékesítését hamarosan megkezdi a légitársaság.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Air Belgium eddig két repülőgépet vetetett lajstromba a belga hatóságokkal, de hosszabb távon négy darab a Finnair flottájából korábban kivont A340-est kívánnak üzemeltetni. Hong Kong mellett a légitársaság másik hat kínai reptérre tervezi a járatok indítását.

A légitársaságban jelentős tulajdonrészt vásárolt Kína egyik legnagyobb utaztató cége az UTour.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság első két gépét március elején repülték át Brüsszelbe.

Az Air Belgium belga légitársaságot 1979-ben alapították, 1998-ban eladták az Airtours brit légitársaságnak, majd 2000. október végén megszűnt. 2016 végén a céget újraalapították azzal a céllal, hogy Belgiumot összekapcsolják ázsiai városokkal. A cég központja a Brüsszel fapados reptereként működő Charleroiban lesz.

Mint ismert, a légitársaság eredetileg 2017. októberétől kívánta megkezdeni az üzemelést háromosztályos Airbus A340-300-asokkal, de decemberben bejelentették, hogy az indulást 2018 márciusára halasztották.