Októberben megkezdi a Budapest Airport a 2-es terminál előtti területen a parkolóház építését, emiatt változik a parkolási rend a repülőtéren és környékén.

A ferihegyi légikikötő üzemetetője lapunkhoz eljuttatott közleményében azt áll, hogy októberben megkezdődik a hatszintes parkolóház építése, mivel az utasforgalom bővülésével a parkolásra is egyre nagyobb az igény.

A beruházást a BUD 2020 fejlesztési program keretében valósítja meg a Budapest Airport, a többmillió eurós beruházással 2500 parkolóhelyet alakítanak ki, az átadás 2020 második negyedévében várható.

A jelenlegi parkoló területén felépülő parkolóházból mindkét terminálépület közvetlen összeköttetéssel elérhető lesz. A kivitelezési időszakban a terminál parkolót használó utasokat alternatív helyszínekre irányítják, ahonnan a terminálépületek szintén kényelmesen elérhetők.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport a honlapján teszi közzé a friss változásokat. Októbertől a Terminál Parkolót áthelyezik a Holiday Plus parkoló mellé és Terminál parkoló lesz a neve. A buszok a taxi puffer parkoló mellett kialakított Busz Parkolóban állhatnak meg, az utasfelvételt és a kiszállítást pedig továbbra is a Prémium Parkolóban bonyolíthatják.

Az autókölcsönző cégektől bérelt autók felvétele és leadása átkerül a hotel mögötti parkolóba. A Centrál Parkoló jelenlegi, utasforgalmi célú funkciója ezzel egyidejűleg megszűnik, a repülőtéri hotel parkolási funkció azonban megmarad.