Elindította a szaloniki repülőtéren a Fraport Greece az új terminál építésének munkálatait, a német vállalat 100 millió euróból fejleszti az észak-görögországi repülőteret.

Az ATW Online szerint a beruházó két év múlva már át is adhatja az új, 34 ezer négyzetméteres épületet a forgalomnak. A Fraport azonban nem csak új terminált épít a 100 millió euróból, a már meglévő 24 ezer négyzetméteres terminált is felújítja, illetve, megkezdik az új tűzoltóság építését is.

A régi terminálhoz kapcsolódó új épületben további check-in pultokat, utasbiztonsági ellenőrző pontokat is kialakítanak, így 50 százalékkal több utasfelvételi pult és utasbeszállító kapu, és 75 százalékkal több biztonsági sáv, valamint poggyászkezeléshez szükséges infrastruktúra lesz elérhető.

Az épület mellett azonban a légi oldalon is lesznek beruházások: megkezdik a forgalmi előtér, illetve a futópálya felújítását, és a csomagosztályozó is kibővül, megújul. A teljes program 2021-ig tart, és jelentős – bár százalékosan meg nem nevezett – mértékben bővíti majd Görögország második legnagyobb repülőterének kapacitását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Fraport AG a hírt kommentálva azt közölte, ez lesz a legnagyobb görög beruházásuk, akövetkező években az általuk kezelt 14 görög repülőtéren 415 millió euróból fejlesztik a földi és légi oldali infrastruktúrát.

A szaloniki repülőtér 2017-ben 6,4 millió utast szolgált ki, adatbázisok szerint idén az első negyedévben, meredeken, kétszámjegyű ütemben csökkent a forgalom, de a nyári idegenforgalmi szezonban már átlagosan 10 százalék körül volt a forgalom bővülése az előző évihez viszonyítva.